Natuur & Milieu

Oproep voor boeren: “Een watertank zou helpen”

Schaats- en Skeelervereniging Rijssen: “Zoveel sneeuw kan dit kleine beetje water niet aan”

RIJSSEN – Hoewel het flink heeft gevroren lijkt er voorlopig nog niets geschaatst te kunnen worden in Rijssen. Door de forse sneeuwval lijkt het uitgesteld te moeten worden, dat laat Schaats- en Skeelervereniging Rijssen weten. 

“Een grote sneeuwpap op de baan! Zoveel sneeuw kan dit kleine beetje water niet aan. En met de sneeuw die nog komt wordt het er voorlopig niet beter op”, laat de vereniging weten. “De methode op onze baan is nu eenmaal zo dat we al water op de baan moeten zetten voor de eerste vorst.” 

‘Pakt nadelig uit’
Hoewel er voorlopig niet geschaatst kan worden, geeft Schaats- en Skeelervereniging Rijssen niet op. “Het duurt minimaal twee dagen voor het water op peil is. Sproeien van begin af aan is door onze licht aflopende baan die deels op asfalt en deels op grasland ligt niet mogelijk. Dit keer pakt dit erg nadelig uit door de vele sneeuw die valt. Maar niet getreurd, we zijn niet voor één gat te vangen.” 

Oproep voor boeren
“Waarschijnlijk betekent dit wachten totdat de laatste sneeuwvlok gevallen is en dan de baan weer van nieuw water voorzien. Mochten er bijvoorbeeld boeren in de buurt zijn die ons daarbij eventueel zouden kunnen helpen met een watertank dan houden we ons graag aanbevolen. Hoe sneller we er weer een nieuw laagje water op kunnen krijgen hoe eerder we kunnen schaatsen!”