Sport & Vrije tijd

BS-Racing Team sluit seizoen in stijl af!

RIJSSEN - Het uit Rijssen afkomstige BS-Racing Team heeft afgelopen weekend het seizoen in stijl afgesloten. Tijdens de races van de Supercar Madness op het TT Circuit mocht het team maar liefst 115 businessclubleden ontvangen en voorzien van een volledig verzorgde dag. Zo werden zij bijvoorbeeld getrakteerd op een liveoptreden van Natasja Poels en Edwin van Hoevelaak, maar ook een warm en koud buffet en exclusieve podiumtrailer stonden voor hen klaar.

Natuurlijk werd er ook geracet op het circuit in Assen, waar coureur Marcel van de Maat beide races als tweede mocht starten. Het beste resultaat ooit voor het team op deze baan. De 30 resultaatseconden van het vorige raceweekend zijn uiteraard blijven staan, maar ondanks dat gaan zij er alles aan doen op het podium terecht te komen. 

Van de Maat schiet tijdens de eerste race werkelijk uit de startblokken en gaat direct aan de leiding. Al voor de 1ste bocht bouwt hij een voorsprong van 20 meter op ten opzichte van de nummer 2. Jammer genoeg moest hij deze race vroegtijdig beëindigen, omdat de computer niet meer reageerde op het elektronische gaspedaal. Gelukkig kon het probleem ruim voor aanvang van race twee worden verholpen en, als geluk bij een ongeluk, bleven er nu maar 15 resultaatseconden over tijdens de verplichte pitstop. 

De tweede race verliep lange tijd geweldig, na de stop wist Marcel maar liefst 20 seconden weg te rijden bij de rest van het veld. Helaas kampte het team al vanaf ronde 5 met problemen met de dynamo. Hierdoor ontstonden er problemen met de stuurbekrachtiging en de remmen. Hierdoor werd een tweede stop noodzakelijk en keerde Van de Maat als 4de terug op de baan.

Marcel reed extreem hard waardoor de 30 seconden achterstand op de nummer 3 in slechts 4 ronden werd teruggebracht naar slechts 12 seconden. Alle kansen dus om alsnog op een podiumplek binnen te slepen. Helaas sloeg met nog 2 minuten te gaan het noodlot toe en bezweek de aandrijflijn. Toch werd het team nog als 5de geklasseerd omdat zij wel meer dan driekwart van de race hebben gereden.

Al met al kijkt het team terug op een zeer geslaagd raceweekend, de sfeer was geweldig en iedereen heeft met volle teugen genoten. Een afsluiting in stijl waarbij de vijfde plaats in het algemeen klassement binnen de Supersport 1 klasse van de Supercar Challenge werd veiliggesteld. Een topprestatie voor dit team volledig bestaand uit vrijwilligers!