Sport & Vrije tijd

Curlingwedstrijdje op ijsbaan tussen burgemeester Hofland en schaatskampioen Romme

RIJSSEN - “Wat ben ik blij dat er een dak op deze ijsbaan zit”, begon Ard Wessels, voorzitter van de ondernemersvereniging HABI met zijn toespraak terwijl het buiten plensde van de regen. Afgelopen vrijdagmiddag werden de ijsbaan en horecapaviljoen met als thema ‘Rijssen op het ijs’ op het plein bij winkelcentrum De Hoge Wal officieel geopend door burgemeester Arco Hofland en oud-Olympisch schaatskampioen Gianni Romme.

“We gaan geen lintjes doorknippen, dat te saai. We gaan het ludieker en toepasselijker doen”, geeft Mark van den Dijk, bestuurslid van de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen aan. Ze wilden de beide heren dus wel op het ijs hebben maar om nu de burgemeester de schaatsen onder te laten binden, ging wat te ver. “Zij gaan een potje curling op het ijs spelen als openingsactie”, vervolgt Van den Dijk. De beide heren gaven zich volledig over aan de strijd onder hilariteit van het publiek.

Wessels gaf namens HABI aan blij te zijn met deze mooie ijsbaan. “Bij ons lag het initiatief en mede dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers is er na tien jaar weer een ijsbaan tot stand gekomen. Deze ijsbaan biedt gezelligheid en entertainment in het centrum van Rijssen.” Romme vervolgde: “Als ik een ijsbaan zie, dat is toch prachtig. In de regio kun je op deze manier mensen stimuleren om ze aan het schaatsen te krijgen. Zeker omdat er lang niet altijd natuurijs is.”

Mark van den Dijk ziet deze ijsvloer niet als concurrentie, mede omdat dit tijdelijk is, maar hoopt wel dat het flink gaat vriezen om de schaatsbaan van Rijssen open te kunnen stellen. Burgemeester Hofland is tevens blij met deze ijsbaan. “Het is mooi om vooral jongeren kennis te laten maken met het schaatsen, zeker in de kerstvakantie. En daarbij is het ook goed voor de handel in Rijssen.” Tien jaar geleden had Rijssen ook een ijsbaan maar die was een stuk kleiner en was voorzien van een kunststofplaten. De huidige ijsbaan van maar liefst 330 vierkante meter is voorzien van echt ijs. De ijsbaan is tot en met 4 januari geopend. Bij ondernemers in De Hoge Wal kan tot en met 31 december gespaard worden voor een gratis entreebewijs voor de ijsbaan door middel van een stempelactie. Een entreeticket kost 3 euro en schaatsen zijn te huur voor 1,50 euro. Er zijn vele activiteiten waaronder schaatsclinics voor schoolkinderen en een heuse curling competitie.
Voor meer informatie: www.winkeleninrijssen.nl