Sport & Vrije tijd

De start van het ZorgSaam SNS Crosscircuit zorgt voor ongekend veel plezier!

RIJSSEN - De Sans Online Crossloop, de perfecte start van het ZorgSaam SNS Crosscircuit, werd gehouden op zaterdag 9 november in Rijssen.

De sfeer zit er goed in, alle vrijwilligers hebben hun posities ingenomen en het loopt als een geoliede machine.... Het weer is perfect, weinig wind, droog en een aangename temperatuur om te lopen. Kortom, ideale omstandigheden voor een crossloop!

10 kilometer
13.00 uur: Het pistool gaat omhoog en het startschot klinkt…Daar gaan ze …de atleten die de 10 kilometer gaan bedwingen tijdens deze pittige cross in Rijssen. Na 35 minuten en 22 seconden komt de eerste man al binnen, Nick Zwienenberg, snuivend en dampend van het zweet, Het staat op z’n gezicht te lezen: Blij dat ik er ben!!

2,5 kilometer
14.15 uur: Deze keer mag de jeugd onder de 16 jaar van start, zij gaan de 2,5 kilometer lopen. Bij de jongens tot en met 16 jaar eindigt Max Swabedissen van AV Rijssen als eerste in 8:49. Bij de meiden tot en met 16 jaar komt Laura Boers van AV Rijssen in 9:53 als eerste over de streep.

1,5 kilometer
14.30 uur: De toppers onder de jeugd tot en met 9 jaar mogen van start, hun 1,5 kilometer lopen, aangemoedigd door opa’s en oma’s, papa’s en mama’s. Bij de jongens tot en met 9 jaar wint Kris Nijzink van AV Rijssen in 5:54. Tweede wordt Stef Nijzink van AV Rijssen in 6:19 en derde Sten Goorman van AV Rijssen in 6:43.
Bij de meiden tot en met 9 jaar is de eerste plek voor Julia Seppenwoolde uit Rijssen in 6:09. Tweede wordt Sophie Willems, eveneens uit Rijssen in 6:11 en als derde eindigt Febe Kamphuis van AV Rijssenin 6:45.

Oudere jeugd
14.45 uur: De jeugd van 10 tot en met 12 jaar mag laten zien wat ze in hun mars hebben. Bij de jongen tot en met 12 jaar wordt Runar Slinkman van AV Rijssen eerste in 5:13. Derde wordt Jorn Smalbrugge in 5:37.
Bij de meiden tot en met 12 jaar is de eerste Rijssense die binnenkomt Dianthe Scherphof van AV Rijssen; ze wordt tweede in 5:50.

Koningsnummer
15.00 uur: Het koningsnummer: de 5 kilometer. De eerste man die over de streep komt is Harmen Hoek; de eerste vrouw Nicola Yousef-Krukkert uit Rijssen.
Alle uitslagen zijn te vinden op: uitslagen.nl

Inschrijven voor de competitie, of voor een losse wedstrijd? Dit kan nog via: hetcrosscircuit.nl