Sport & Vrije tijd

Verslag: met dank aan Martin Klaassen

DOVO dankzij twee rake strafschoppen langs zak Excelsior’31 (1-2)

RIJSSEN - Onder zachte omstandigheden, maar met een onvoorspelbare wind begon Excelsior’31 slordig aan de wedstrijd tegen DOVO. De thuisploeg kreeg van DOVO weinig ruimte om op te bouwen. Foute passes zorgden ervoor dat de ploeg uit Veenendaal snel kon schakelen en gevaar kon stichten. Met goede blocks en tackles werd het gevaar in de kiem gesmoord. Het eerste moment waarbij een doelpunt dichtbij was, kwam in de 8e minuut van Excelsior’31. Op aangeven van Stijn Beverdam gaf Jamarro Diks de bal voor. Deze ging door een DOVO-speler bijna het eigen doel in. De goede fase van Excelsior’31 kreeg een vervolg door Dérian Reinders. In korte tijd testte hij van afstand tot tweemaal toe DOVO-doelman Sebastiaan Van der Sman.

Zijn collega onder de andere lat kwam daarna in actie toen de snelle en lichtvoetige Kevin Schmidt de Excelsior’31 te slim af was. Melvin Koetsier redde de situatie met zijn voeten.
In de 25e minuut was het opnieuw Kevin Schmidt die de hoofdrol voor zich opeiste. In duel met Dérian Reinders ging de DOVO-buitenspeler in het strafschopgebied gretig naar de grond. Scheidsrechter Paarhuis besloot naar de strafschopstip te wijzen. Kevin Schmidt verzilverde de buitenkans zelf. Melvin Koetsier zat in de verkeerde hoek: 0-1.
Dérian Reinders liet vorige week in Ermelo zien dynamiet in zijn schoen te hebben. In de 39e minuut heeft ook DOVO-doelman Van der Sman een zoefgeluid mogen ervaren. Met een verwoestende uithaal van buiten het strafschopgebied zorgde Reinders voor de 1-1.

In de tweede helft kwam Excelsior’31 niet beter voor de dag. Het speelpeil werd zelfs minder. DOVO was de bovenliggende partij. Het lukte het elftal van Scott Calderwood niet goed om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er moest opnieuw een strafschop aan te pas komen om de voorsprong op het scorebord te zetten. Ditmaal was minimaal contact tussen Jasper Veltkamp en Kevin Schmidt genoeg. Clubtopscorer Quincy Arends mocht ditmaal aanleggen. Melvin Koetsier kwam niet in de buurt van de bal: 1-2 in de 59e minuut.
Het laatste half uur wilde Excelsior’31 wel, maar lukte er maar weinig. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar pogingen van afstand. DOVO kreeg het zo gewenste resultaat, waar gezien de geëtaleerde vorm in de wedstrijd weinig op af te dingen viel. Voor Excelsior’31 was het een middag om snel te vergeten. De draad kan over twee weken weer worden opgepakt. Dan speelt Excelsior’31 in Heemskerk tegen het goed presterende ODIN’59.