Sport & Vrije tijd

Eerste optreden Wilhelmina SLAG! een groot succes

RIJSSEN - Op 18 november heeft G-orkest SLAG! haar eerste optreden gehad. In samenwerking met de jeugdorkesten WIT en WAT van muziekvereniging Wilhelmina Rijssen hebben zij een pepernotenconcert gegeven voor een groot publiek. Het pepernotenconcert was een mooi concert waarbij alle drie de orkesten zich van hun beste kant lieten zien.

Voor de leden van G-orkest SLAG! was het een geweldige ervaring om voor het eerst samen op te treden. “Na slechts anderhalve maand repeteren hebben ze een geweldig debuutoptreden neergezet! De orkestleden van SLAG! speelden de sterren van de hemel. Dit werd beloond met een groot applaus van het aanwezige publiek. Uiteraard smaakt dit naar meer. Zodra de coronamaatregelen weer worden versoepeld, worden de repetities hervat en gaat SLAG! met volle vaart op weg naar het volgende concert.”

In een eerder stadium liet Gerard Visser namens Muziekvereniging Wilhelmina weten heel erg blij te zijn met de oprichting van het G-orkest SLAG!. “Wij hebben als muziekvereniging het motto: ‘Voor Rijssenaren, door Rijssenaren’ en daar past deze nieuwe groep muzikanten natuurlijk perfect bij. Het speelt al wel langer dat we zo’n orkest wilden opzetten, maar nu kwam onze dirigent bij ons om nu écht door te pakken. Hij kent de landelijke aanjager (Jelle Roeper van Phila Vlag en Slag) van dit project en toen zijn we met een werkgroep van acht mensen begonnen en ging het heel snel”, legt Gerard uit. Afgelopen maand maakten ze dus hun debuut als orkest.
 
Benieuwd naar wat SLAG! precies doet of iemand aanmelden? Kijk voor meer informatie op www.wilhelminarijssen.nl/slag of bel naar 0627037279/0614274765.