Sport & Vrije tijd

Excelsior’31 kijkt met geslaagd gevoel terug op eerste wedstrijd

RIJSSEN – Afgelopen zaterdag speelde Excelsior’31 haar eerste thuiswedstrijd sinds oktober 2020. De Rijssense vereniging speelde tegen Ter Leede (3-1 winst, red.) en mocht eindelijk weer bezoekers ontvangen. Voorzitter Harald Eertink kijkt met een tevreden gevoel terug op de komst van honderden bezoekers.

“Een mooi begin van het nieuwe seizoen”, steekt Eertink van wal. De voorzitter merkte dat iedereen weer zin had om eindelijk weer eens een wedstrijd van Excelsior’31 live te zien. “Iedereen had er zin in. We zijn heel tevreden over het verloop van de wedstrijd.” Net als in het begin van vorig seizoen waren er wel diverse maatregelen van kracht. “Je merkt dat de mensen er heel snel aan wennen. Iedereen was blij om terug te zijn.” 

Bezoekers werden verplicht om een vaccinatie-, herstel- of testbewijs te hebben om de wedstrijd te kunnen zien op Sportpark de Koerbelt. Volgens Eertink was het bewijs nodig om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen verwelkomen. “We kunnen zo’n zeshonderd supporters herbergen op de tribune en aan de lange zijde van het veld. Maar we wilden niet dat we bezoeker 601 moesten weigeren, omdat we het maximum hadden bereikt. Doordat iedereen gevaccineerd of getest was, konden we gewoon iedereen toelaten en hoefden de bezoekers zich niet te houden aan de 1,5 meter-regel.” In het clubhuis en op het terras was het wel verplicht om anderhalve meter te houden.

Eertink heeft veel positieve reacties ontvangen, al was er soms ook wat kritiek. “Uiteraard vonden sommigen het wel overdreven dat deze maatregelen nodig waren, maar het merendeel was tevreden en blij dat het weer mocht.”

Evalueren
Komende week gaat het bestuur van Excelsior’31 evalueren en kijken of er enkele lessen uit de eerste thuiswedstrijd getrokken kunnen worden. “We hebben gemerkt dat er een aantal punten lastig te controleren waren. Als bezoekers een biertje wilden halen in het clubhuis en daarna terug naar de wedstrijd wilden, moesten ze het vaccinatie- of testbewijs weer laten zien. Dat is wel lastig te controleren. En we zijn uiteraard benieuwd naar de bevindingen van de stewards. Daar gaan we deze week even rustig over praten, zodat het bij de volgende wedstrijd nog beter gaat”, besluit Eertink.