Sport & Vrije tijd

Verslag Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 wint overtuigend bij titelkandidaat DVS'33 (0-3)

ERMELO/RIJSSEN – Excelsior’31 speelde zaterdag tegen titelkandidaat DVS’33 in Ermelo. Beiden ploegen probeerden in de beginfase met verzorgd voetbal tot kansen te komen.

Hakim Ezafzafi kreeg de eerste mogelijkheid voor Excelsior'31, hij schoot de bal in het zijnet. Olivier Pilon schoot even later de bal namens de thuisploeg net over het doel. 
Na iets meer dan een half uur spelen was het Hakim Ezafzafi die Dérian Reinders aanspeelde. Reinders zag DVS'33-doelman Daan Huiskamp iets voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment. Hij haalde uit van zo'n 35 meter en de bal vloog de kruising in, 0-1. Een weergaloos doelpunt van de middenvelder die bezig is aan een uitstekend eerste seizoen bij Excelsior'31. 

Niek Davina stuurde vlak na rust Stijn Beverdam diep op de rechterflank. De jeugdige Rijssenaar gaf de bal uitstekend voor en Jasper Veltkamp, het andere talent uit de eigen jeugdopleiding, schoot verwoestend binnen, 0-2. Een perfect moment om de score te verdubbelen. Het was een klap voor de thuisploeg, die wist dat het uit een ander vaatje moest tappen om Excelsior'31 te verslaan deze middag. 
Tien minuten na de 0-2 had Niek Davina een mooie steekbal in huis op Dérian Reinders. Zijn schot in de verre hoek raakte de binnenkant van de paal, doelman Daan Huiskamp kon vervolgens de bal klemmen. In de slotfase van de wedstrijd probeerde de thuisploeg nog de aansluitingstreffer te forceren. Lars Dekker kreeg een grote mogelijkheid een kwartier voor tijd maar Melvin Koetsier bracht redding. Vijf minuten voor tijd had ook Joshua Patrick de 1-2 voor het inschieten maar opnieuw bleek Melvin Koetsier een sta-in-de-weg. 
In blessuretijd schoot Hakim Ezafzafi op doel, keeper Daan Huiskamp kon de bal niet klemmen en uiteraard stond Hielke Penterman weer eens op de goede plek. Das Phantom tikte de bal iets naar links en schoot de bal vervolgens over Huiskamp in het doel, 0-3. De uitstekende scheidsrechter Wim Bronsvoort floot direct voor het einde. 

Een fantastische middag voor Excelsior'31, dat met 0-3 wint bij een titelkandidaat in de Derde Divisie. Een samenvatting van de wedstrijd is te zien op www.excelsior31tv.nl. De ploeg van trainer Peter Wesselink boekt hierdoor de derde zege op rij en staat nu zevende op de ranglijst. Zaterdag speelt Excelsior'31 weer een thuiswedstrijd. Dan is DOVO uit Veenendaal de tegenstander om 14.30 uur.