Sport & Vrije tijd

Hekwerk geplaatst rond jeu de boulesbaan van Riessense Boulers

RIJSSEN – Het noeste werk van leden van de Riessense Boulers, waar vorige week in dit weekblad over werd bericht, is inmiddels afgemaakt door het plaatsen van een stevig hekwerk.

Dat hekwerk werd door een aannemer geplaatst, in opdracht van de gemeente. “We zijn de gemeente daar zeer erkentelijk voor”, zegt Wim Tiehuis, voorzitter van de plaatselijke jeu de boulesclub. “Het is erg mooi geworden, we zijn er blij mee.”

Op zoek naar secretaris en parkeerruimte
Een wens heeft de vereniging nog wel, twee eigenlijk: een secretaris en parkeergelegenheid.
De bestuursfunctie van secretaris is al enige tijd vacant. Die werkzaamheden doet de voorzitter er nu bij. “Maar ik draag ze met veel plezier over aan een nieuw bestuurslid.”

De club heeft het op het veldje aan de Markeloseweg goed voor elkaar, benadrukt Tiehuis. “Het enige dat ons nog ontbreekt is parkeergelegenheid. We zijn genoodzaakt de auto’s in de woonwijk te parkeren. Als we toernooien hebben, komen daar nog eens zo’n dertig auto’s bij. En als hier iemand een hartstilstand zou krijgen, kan de ambulance hier niet komen. Als we hier op den duur parkeergelegenheid zouden kunnen realiseren, zou het helemaal mooi zijn.”

Bedrijven kunnen de jeu de boules huren voor een bedrijfsfeestje of een familiefeestje. “Voor maximaal veertig personen. De opbrengst gaat naar de clubkas. We hebben de accommodatie goed voor elkaar. En de locatie hier is prachtig. Iedereen die hier komt spelen vertelt ons dat ook. Persoonlijk vinden we het een van de mooiste jeu de bouleslocaties in deze regio. We zijn er trots op.”

Voor meer informatie: www.riessense-boulers.nl