Sport & Vrije tijd

Het Rijssens Museum schrapt Brandweerdag en Folkloredag

Foto door: Visit Rijssen-Holten

RIJSSEN – Het Rijssens Museum heeft besloten om de Brandweerdag op woensdag 21 juli en de Folkloredag op 28 juli niet door te laten gaan. Het Rijssens Museum en het Brandweermuseum zijn dagelijks wel gewoon geopend voor het publiek. Gerhard Baan van het Rijssens Museum laat weten  dat de coronaregels niet nageleefd zouden kunnen worden.

“Jaarlijks komen er veel bezoekers naar de museumdagen en met zoveel mensen op het voorterrein van het Rijssens Museum kunnen we de naleving van de coronaregels niet controleren,” zegt Baan. Volgens de museumleiding had het wellicht wel door kunnen gaan, maar veiligheid staat voorop. “We denken niet dat het verantwoord zou zijn, daarom deze keuze.” De komende tijd wordt bekeken of de resterende vier zomermuseumdagen op 4, 11, 18 en 25 augustus toch nog door kunnen gaan. 

Grote teleurstelling
Baan vindt het erg jammer, vooral omdat de voorbereidingen in volle gang waren. “Uiteraard is het een grote teleurstelling. We hebben er veel energie ingestoken en hadden een paar mooie activiteiten georganiseerd. Zo zou Brandweer Twente een demonstratie geven en was er een mooi programma opgesteld. Helaas mag het niet zo zijn”, besluit Baan.

Het museum hoopt dat de overige zomermuseumdagen wél doorgang kunnen vinden. “Mensen willen heel erg graag weer eens de deur uit. Hopelijk kunnen we deze zomer nog enkele leuke dagen organiseren, maar nogmaals: veiligheid staat voorop.” Het Rijssens Museum heeft nog diverse zomermuseumdagen op de planning staan met de thema’s Nostalgische Kinderspelen, Folklore en Brandweer.

Rijssens Museum en Brandweermuseum gewoon geopend
Het Rijssens Museum en het Brandweermuseum zijn gewoon open voor het publiek. Binnen moet de anderhalve meter afstand in acht worden genomen. Kijk voor meer informatie op: https://www.rijssensmuseum.nl/.