Sport & Vrije tijd

Inschrijving Rijsserbergloop opent op 1 februari

RIJSSEN - Wil jij sportief het nieuwe jaar in gaan? Zorg dan dat jij je op 1 februari inschrijft voor de Rijsserbergloop 2021! De editie 2020 is vanwege COVID19 afgelast, maar de organisatie heeft goede hoop dat de Assistverzuim-Rijsserbergloop op vrijdag 11 juni 2021 wel kan plaatsvinden. “Eerdere edities waren binnen de kortste keren uitverkocht, schrijf je dus zo snel mogelijk in!”, klinkt het advies van de organisatie.

De afgelopen periode is de organisatie van de RBL2021 druk aan het overleggen geweest hoe ze op een goede manier invulling kunnen geven aan de Assistverzuim-Rijsserbergloop. De organisatie van de RBL2021 heeft verschillende plannen klaarliggen om de Rijsserbergloop door te laten gaan.

Hoe deze er precies uitgaan zien, blijft lastig te zeggen. We weten niet in hoeverre evenementen in juni weer georganiseerd kunnen worden. Wat wel zeker is, is dat de organisatie er alles aan gaat doen om er een mooi sportief feest van te maken! 

Een vast onderdeel van de Rijsserbergloop is de Reginox-bedrijvenloop. Dat dit onderdeel een groot succes is, bleek vorig jaar wel; de inschrijving was toen binnen 36 uur uitverkocht! Bedrijven laten hun werknemers graag meedoen aan de Reginox-bedrijvenloop, want een fitte werknemer presteert beter, is minder vaak ziek en is ook gemotiveerder met zijn werk bezig. Door het aanbieden van een bedrijvenloop bevordert de Reginox de teambuilding en biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid zich op een originele en sportieve manier te presteren en te promoten. “De organisatie hoopt ook dit jaar weer groots uit te kunnen pakken, maar of de afterparty kan doorgaan, hangt af van wat er in juni weer allemaal georganiseerd mag worden, maar daar zetten we wel op in.” 

Deelnemers
Ook het maximumaantal deelnemers blijft nog even de vraag. Mogen we net als anders 1200 deelnemers laten starten of zijn er dat dit jaar maar 500? We gaan ervan uit dat we kunnen starten met 1200 deelnemers voor de 5 en 10 km. Op 1 februari 2021 gaat de inschrijving hiervoor open. Daarbij geldt dat de eerste inschrijvingen het meest zeker zijn van hun deelname. Mochten de maatregelen in juni zo zijn dat we met minder dan 1200 deelnemers kunnen starten dan maken we een selectie op inschrijvingsdatum. Daarbij zullen de laatste inschrijvingen komen te vervallen of zal hen een andere datum worden aangeboden.

Vol = Vol
Gezien het grote succes van vorig jaar gaat de organisatie er van uit dat de inschrijving heel snel vol zit. Wil je dus verzekerd zijn van een startnummer schrijf je dan op 1 februari snel in, want VOL=VOL! Mocht de wedstrijd niet door kunnen gaan, dan krijgen alle deelnemers het volledig inschrijfbedrag terug!

Inschrijving voorlopig gesloten
De inschrijving voor de kidsrun (1500m) en bambinoloop (400m) blijft voorlopig nog gesloten. De organisatie moet eerst meer zekerheid hebben wat er op vrijdag 11 juni allemaal mogelijk is. Ook krijgen alle deelnemers van de 5 en 10 km een schitterend uniek functioneel loopsinglet, in zowel dames- als herenmodel, voor hun geleverde prestatie. Speciaal voor de zomer, wie wil dat nu niet. De deelnemers lopen over het schitterde parcours op en rondom de Rijsserberg. Het is zeer uitdagend en heuvelachtig. Ook is er op verschillende plaatsen langs het parcours livemuziek! 

De organisatie zal zich ten alle tijden aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid houden.

Zodra er nieuwe informatie is zullen wij dit delen op www.rijsserbergloop.nl