Sport & Vrije tijd

Inwoners Rijssen zoeken verkoeling

RIJSSEN - Als de mussen van het dak vallen, waar zijn de inwoners van Rijssen dan te vinden? Het is op deze dinsdag 25 juni wel heel erg warm. De temperatuur tikt de 35 graden Celsius aan. Mensen zoeken verkoeling, op hun werk, in de tuin, in de schaduw of zelfs binnen. De (meeste) basisscholen volgen deze dag het tropenrooster, dus de kinderen hebben lekker vrij deze middag. Het is niet zo moeilijk te raden waar velen van hen naartoe gaan met deze warmte: naar zwembad De Koerbeld.

Het is stil in Rijssen, met name in het centrum. Het is prachtig weer, maar de terrasjes zijn schaars gevuld en de plekken in de zon zijn leeg. “Daar zijn wij Hollanders toch niet op gebouwd? Maar ja, we moeten het er maar mee doen”, oppert een toevallige voorbijganger. Al fietsen richting het zwembad, zwelt het geluid aan. De vele auto’s en fietsen verraden het al. “Het is ineens explosief druk. Dat was het vorig jaar met die hitte ook wel, maar omdat het toen zoveel warme dagen achtereen betrof, verdeelde het zich wat meer. Nu is er zoveel gewaarschuwd voor deze hete dag, dat mensen dus eenstemmig hebben bedacht om het openluchtbad te bezoeken,”, aldus een van de badmeesters.

Met name de hoge duikplank is in trek. Drommen kinderen staan te wachten voor een mooie sprong. Een paar kinderen zoals, Daan, David, Frederique en Boaz zijn niet in het zwembad te vinden, maar bij de Regge nabij de Reggesingel. Zij springen steeds van de brug af met een grote plons. “In het zwembad is het veel te druk, dit is veel leuker”, meent Daan. Soms vaart er een boot langs en ze kijken dus ook steeds goed uit of deze niet te dichtbij vaart. “Er komt niet vaak een boot langs hoor, maar dat houden we goed in de gaten.”