Sport & Vrije tijd

KCC Euregio Gravel Ride: grensoverschrijdende toertocht voor alle fietsliefhebbers

REGIO - Een grensoverschrijdende toertocht voor alle fietsliefhebbers. Dat is de tweede KCC Euregio Gravel Ride, die op zondag 20 september 2020 gehouden wordt. Inschrijven kan dit jaar alleen vooraf.

Samen met RTC De Stofwolk uit Eibergen, RSC Stadtlohn 1968 uit Duitsland en HTFC Haaksbergen organiseert de Ronde van Overijssel – Bike Events dit evenement voor het tweede jaar. Een schitterende route door de mooiste stukjes van de Achterhoek, Twente en het westen van Münsterland.

Contouren zichtbaar
De contouren van de KCC Euregio Gravel Ride op zondag 20 september worden langzaam zichtbaar. Letterlijk en figuurlijk, want de organisatie van deze oostelijke ‘Strade Bianche’ heeft de route klaar en laat weten een bescheiden en coronaproof evenement neer te zetten. “We willen graag de wielrenners en mountainbikers een uitdagende, leuke en veilige tocht door de regio bieden. Met deze mooie route en de geplande maatregelen gaat dit zeker lukken”, aldus de organisatoren.

Pittige route
De routebouwers hebben voor deze Gravel Ride Light toch een pittige offroadroute op het programma gezet. Tachtig kilometer door de bossen en over de velden van de Achterhoek, West-Münsterland en Twente. De fietsers gaan van Eibergen via Meddo (Winterswijk) richting Stadtlohn en daarna richting het Haaksbergerveen weer terug naar de start. De tocht wordt uiteraard uitgepijld en de route is tegen die tijd ook digitaal beschikbaar.

Bescheiden en uitdagend
De KCC Euregio Gravel Ride is voor iedere sportieve off-roadfietser. Of je nu op de ATB meedoet, op de crossfiets of op de gravelbike.
Waar de wielerliefhebber vorig jaar nog kon kiezen tussen 55 en 116 kilometer heeft de organisatie het dit jaar bewust kleiner gehouden. “In deze tijden past het beter om een bescheiden maar toch uitdagende tocht te organiseren. Natuurlijk zouden we graag een herhaling of een verbetering van vorig jaar zien, maar dát we een sportevenement kunnen bieden vinden wij belangrijker dan de grootte ervan”, vervolgt Ossenkoppele.
Aan de deelnemers ontbreekt het evengoed aan niets, zo laat hij weten. De fietsers komen onderweg twee posten tegen om de verloren calorieën weer aan te vullen.

Voorzorgsmaatregelen
De organisatie heeft goed nagedacht over de coronamaatregelen. Peter Ossenkoppele: “Onderweg in de buitenlucht zijn er niet of nauwelijks voorzorgsmaatregelen nodig, maar bij de start en finish in Eibergen des te meer. Daarom hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat daar gelijktijdig op 1,5 meter van elkaar mag zijn. Onze vrijwilligers zorgen daarvoor. Ook hebben we bepaald dat je dit jaar niet ter plekke kunt inschrijven, dat kan alleen vooraf via de site van de NTFU. Zo zorgen we voor een minimaal aantal handelingen bij de start en een maximale doorstroming.”

Meer informatie en inschrijven: http://euregiogravelride.nl