Sport & Vrije tijd

Lekker-Buiten-Tocht, gezinswandeltocht van drie kilometer vanaf Volkspark

RIJSSEN – Voor thuisblijvers, dagjesmensen en toeristen heeft het Parkgebouw een mooie wandeltocht beschikbaar. “Een drie kilometer lange tocht, goed te doen, ook voor gezinnen met kinderen”, vertelt Tanja Zwiers, woordvoerster van het Parkgebouw.

De wandeling voert vanaf de hoofdpoort van het Volkspark naar de Pelmolen, langs havezate De Oosterhof en weer terug. Onderweg zijn er een paar leuke vraagjes en opdrachtjes. De route is verkrijgbaar op de website van het Parkgebouw en kost 2,50 euro. Uiteraard kan men met meerdere mensen op één ticket/route lopen, maar wie het Parkgebouw extra wil ondersteunen, kan een of een paar tickets meer kopen. 

De route wordt direct bij het ticket geleverd en hoeft dus niet opgehaald te worden. De tocht kan op elk gewenst moment gelopen worden.
De tocht is natuurlijk uit te breiden met een bezoekje aan de Rijssense musea in en bij havezate De Oosterhof en aan de Pelmolen. Wie er echt een leuk dagje van wil maken, kan ook nog een vaartocht maken met de Enterse zomp, die vaart vanaf het haventje bij de Pelmolen. De entreegelden voor deze bezoeken zitten niet bij het ticketbedrag in.

Kijk voor de openingstijden en vaartochten op www.depelmolen.nl, www.entersezomp.nl en www.rijssensmuseum.nl.

Informatie en routetickets zijn te vinden op www.parkgebouw.nl