Sport & Vrije tijd

Mooi bedrag spinningmarathon voor De Schutse

links Emmely Hoek en rechts Michael Wolbers.
links Emmely Hoek en rechts Michael Wolbers.

RIJSSEN - De spinningmarathon voor de bewoners van De Schutse, die afgelopen zaterdag plaatsvond bij USA Sportaccommodatie in Rijssen, was een groot succes.

 

Wethouder Bert Tijhof opende de spinningmarathon en feliciteerde de eigenaren Alwin en Desiree met het 35-jarig bestaan van USA. Hij bedankte hen dat zij hun zaal en instructeurs beschikbaar stelden voor deze marathon en stapte vervolgens zelf ook nog een uurtje op de fiets. Deze spinningmarathon werd gehouden als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om de binnentuin van De Schutse te kunnen veranderen in een mooie beweeg/beleeftuin. Dit is meer dan gelukt want de spinningmarathon bracht het mooie bedrag op van maar liefst 18.120,50 euro.

 

“We willen de binnentuin meer laten aansluiten op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de huidige bewoners. Hierbij gaan we de wijk ook betrekken en een rol geven. Nu is de wijk al heel erg belangrijk en actief binnen De Schutse, maar dat zien we ook graag buiten. Want naar buiten gaan en bewegen is voor iedereen goed en zeker voor mensen met een hulpvraag”, vertelt Emmely Hoek, zorgmanager De Schutse. De activiteiten hiervoor worden nu uitgewerkt en het ontwerp voor de binnentuin is al goedgekeurd. ’n Binnenhof is de naam voor de nog te realiseren binnentuin. De Schutse is een begrip in Rijssen. Zij vierde vorig jaar haar 25-jarig jubileum.

 

In totaal hebben 120 mensen (medewerkers van Carintreggeland, inwoners van Rijssen en mensen die De Schutse een warm hart toedragen) meegewerkt aan deze mooie dag. Veel mensen kwamen kijken en de fietsers aanmoedigen onder het genot van een kopje koffie en banaan of appel. Tijdens het spinnen was er ook gelegenheid om een donatie te doen. Hoek: “De sfeer was goed, iedereen ging ervoor. Zelfs mensen die nog nooit op een spinningfiets gezeten hadden, dachten erover na om dit vaker te doen. Al met al een zeer geslaagde middag. Omdat we voor de realisatie van de binnentuin geen zorggeld willen besteden, hebben we gekeken hoe we dit konden financieren. Samen met Stichting Zinderen en de projectgroep is er gekeken op welke manieren we de financiering dekkend konden krijgen. Michael Wolbers van deze stichting, die ook het concept voor de binnentuin maakte, kwam toen op het idee een spinningmarathon te organiseren.”