Sport & Vrije tijd

Motorcoureur Maik Duin geselecteerd voor Noord-Europees kampioenschap

RIJSSEN - Maik Duin gaat in het seizoen 2020 de overstap maken naar de grote circuits. De 14-jarige coureur uit Rijssen werd afgelopen jaar kampioen in de Open 125cc klasse. Nu is bekend geworden dat Maik één van de drie Nederlandse rijders is, die geselecteerd is voor de Northern Talent Cup. Het betreft een internationale competitie, die onder andere rijdt tijdens twee MotoGP evenementen en de World Superbikes in Assen.

Maik Duin is nog maar 14 jaar, maar is ondertussen al ruim tien jaar aan het racen. In het seizoen 2019 reed Maik sterk in de Open 125cc klasse, wat hem uiteindelijk de Nederlandse titel opleverde. De Open 125cc klasse werd voornamelijk verreden op kartbanen. Nu is het tijd voor de coureur uit Rijssen om de overstap te maken naar de grote circuits.

Drie Nederlanders
Maik is één van de drie Nederlandse rijders die namens de KNMV mag uitkomen in het Noord-Europees kampioenschap. De Northern Talent Cup is een internationale kampioenschap, waarin gereden wordt met Moto3 motoren. Deze Northern Talent Cup kan gezien worden als een opstapklasse richting de Grand Prix.Ondertussen is ook de kalender voor het seizoen 2020 bekendgemaakt. Het is een prachtig programma, want de Northern Talent Cup rijdt onder andere tijdens de MotoGP evenementen in Brno en op de Sachsenring. De eerste ronde van het kampioenschap is meteen de thuisrace van Maik tijdens de World Superbike op het TT Circuit Assen. Dit evenement wordt verreden van 17 tot en met 19 april. In totaal bestaat de kalender uit zeven evenementen.

Maik Duin: “Ik heb ontzettend veel zin om van start te gaan in de Northern Talent Cup. Het is een mooi vervolgstap voor mij in deze sport, want racen op GP-circuits is het mooiste wat er is. Ik ga dit seizoen er alles aan doen om zoveel mogelijk te leren en zo hard mogelijk te rijden. En niet onbelangrijk, we gaan enorm genieten van dit mooie avontuur!”

Sponsoravond bij Baan Twente
Maik Duin Racing presenteerde de plannen voor 2020 tijdens een geslaagde sponsoravond bij Baan Twente.
De avond werd afgetrapt door Baan Twente directielid Gert-Jan Baan. In een mooi verhaal vertelde hij hoe Baan Twente, maar ook specifiek hijzelf in aanraking was gekomen met Maik en Frans Duin. Vervolgens nam speaker Bert Jansen het woord over en voelde vervolgens Maik en daarna vader Frans aan de tand.
In maart gaat Maik naar Spanje om te testen. Er kan nog niet getraind worden met de KTM-motoren van de Northern Talent Cup, want deze motoren komen voor alle rijders pas binnen op 5 april. De KNMV heeft wel andere motoren beschikbaar gesteld om op te kunnen trainen tijdens de testdagen in Spanje en Assen.