Sport & Vrije tijd

Prachtige overwinning voor het BS-Racing Team tijdens DTM in Assen

RIJSSEN - Het Rijssense BS-Racing Team heeft afgelopen weekend de tweede race tijdens het DTM evenement op zijn naam weten te schrijven. Het was een fantastische opvolging na de dubbele overwinning tijdens Jack’s Racing Day. Één die zeker niet vanzelfsprekend was, gezien de 30 resultaatseconden die het team daardoor extra in moest lossen tijdens de verplichte pitstops.

Het team met coureur Marcel van de Maat begon al sterk aan het weekend met tweemaal een derde plaatst tijdens de kwalificatie welke al op vrijdag werd gereden. Voorafgaand hieraan had Van de Maat al twee trainingssessies gereden en dat beloofde eveneens veel goeds. De baan lijkt de BMW inmiddels steeds beter gezind te zijn en dat is enkel positief! 

De eerste race van het weekend verliep bijzonder chaotisch met onder meer verscheidene safetycars, waarbij er bij de tweede situatie een organisatorische fout werd gemaakt. Hierdoor verloor Van de Maat al drie plaatsen, waarvan hij er gelukkig vrij vlot één weer terug wist te pakken. Ondanks de 30 resultaatseconden waarmee het team kampte door de dubbele overwinning tijdens de vorige races, leek een podiumplaats zeker niet onmogelijk. Tot een oorzaak van buitenaf helaas een olielekkage opleverde en de race 6 minuten voor het einde vroegtijdig moest worden gestaakt.

Gelukkig wisten de monteurs de oorzaak snel te vinden en kon de auto voor race twee dan ook op tijd worden geprepareerd. Vanwege de klassering van race 1 vervielen er voor het team 15 van de resultaatseconden, wat in dit geval als positief punt kan worden bestempeld. Iedereen heeft een goed gevoel bij de race, het zonnetje schijnt, dus er wordt een nieuwe poging op dat podium gewaagd. 

Marcel kent initieel een goede start, maar valt helaas vanwege enige chaos voor hem op de baan eerst terug naar een 6de positie. Dat is echter van zeer korte duur, want in 1 ronde weet hij 2 concurrenten te verschalken en na slechts 3 rondjes gaat hij op kop binnen zijn klasse. Hij weet zelfs een gat op te bouwen van bijna 7 seconde op de nummer twee. 

Na zijn stop is het echter, vanwege een safety car die de baan heeft betreden, enige tijd onduidelijk wat zijn positie is. Dit blijkt op dat moment de tweede plek te zijn, alleen is dat van korte duur. Na het zwaaien van de groene vlag weet hij, vanwege een mooie inhaalactie op het team van Tappel, al snel de leiding in de wedstrijd weer in handen te nemen. Het blijft tot de laatste minuut een spannend gevecht met de equipe van Van den Berg, maar Van de Maat laat de overwinning niet aan zich voorbijgaan, waarna hij onder luid gejuich van zijn teamgenoten als eerste over de finish komt.