Sport & Vrije tijd

Reizen rond de wereld op kleurrijke Avond 4daagse

RIJSSEN - De Rabo Avondwandel 4daagse in Rijssen kende vorige week weer een groot aantal deelnemers, zowel voor de 5 als de 10 kilometer. De meeste kinderen van de basisscholen die met hun vriendjes en vriendinnetjes, vader en/of moeder liepen, vonden de 5 km wel genoeg. Vergezeld van de muziekverenigingen Enter, St Caecilia Heeten en Apollo uit Goor, werd de kleurrijke stoet onthaald met bloemen en medaille bij sporthal de Reggehal, om vervolgens via het centrum van Rijssen weer bij het Parkgebouw aan te komen waar ook de start plaatsvond.

De wandelaars werden onder meer verwelkomd door wethouder Bert Tijhof. Hier werden ook de prijzen uitgereikt (zie Facebookpagina avond4daagse). Het wandelweer was perfect, alleen op woensdagavond werd de tocht vanwege onweersbuien afgeblazen. Sommige kinderen vonden dat heel jammer omdat ze dan niet alle kilometers hadden gelopen, maar anderen gaven aan dat een avondje ‘rust’ tussendoor ook prima was. De vriendengroep van groep 8 van de Julianaschool vond het erg gezellig. “Maar volgende jaar zitten we op een andere school en dan weten we nog niet of we meedoen, dat zien we dan wel weer.”

Vriendinnen Lotte en Lisa en Lotte’s zusje Julia, liepen gezellig samen en Lotte deed zelfs al voor de vierde keer mee. “Volgend jaar zeker weer, ik denk ook met z’n drietjes.” De Beatrixschool had er echt een feestje van gemaakt. Voor de laatste avond mochten de scholen een thema kiezen. “Wij hebben het thema ‘Reis rond de wereld’ gekozen en dat samen met de juffen en een aantal moeders uitgewerkt.” Ze hadden de grootste lol en wilden graag even voor de camera poseren met hun prachtige spandoek in hun ‘wereldse’ kleding. De broertjes Stijn en Max die respectievelijk al vijf keer en drie keer hadden deelgenomen aan de 4daagse waren iets verlegener en poseerden met hun thema ‘Rembrandt’ in geschilderde shirts, een palet en een heus doek van de meester-schilder. “Daar kregen we toevallig een krantje van in huis en deze plaat konden we er mooi voor gebruiken”, aldus hun moeder. Ook kwamen er nog een stel wandelende bananen voorbij van de Johan Willem Frisoschool en andere uitdossingen. Kortom, ook deze editie van de Avondwandel4daagse was weer een groot succes.