Sport & Vrije tijd

Rijssense verenigingen spekken clubkas dankzij Plus ter Maat

RIJSSEN – De clubkas spekken: dat kon vanaf maandag 6 september tot en met zaterdag 13 november bij Plus Ter Maat in Rijssen. Ruim twintig clubs uit Rijssen namen deel aan de actie. Na een jaar vol maatregelen en beperkingen wilde Plus supermarkten dit najaar een spaaractie houden om het verenigingsleven in Nederland een steuntje in de rug te geven. Uiteindelijk werd het een succesvolle actie voor de verenigingen. 

Tot en met zaterdag 13 november 2021 konden klanten van Plus sponsorpunten sparen voor de club of vereniging die zij een warm hart toedragen. Deze sponsorpunten waren geld waard: Plus Ter Maat stelde een bedrag van ruim 16.000 euro beschikbaar om te verdelen. Bovendien kreeg elke deelnemende vereniging standaard 50 euro om mee te beginnen.

Annet ten Den – ter Maat laat weten dat Plus ter Maat met een goed gevoel terugkijkt op de hele actie. “We hebben louter positieve reacties gekregen, zowel van klanten als van de verenigingen”, aldus Annet, die aangeeft dat het nog niet bekend is of er volgend jaar ook zo’n actie georganiseerd wordt. “Het lijkt me mooi om het terug te laten keren, maar dat is nu nog niet bekend.”

Daarnaast bood Plus ter Maat de verenigingen ook de mogelijkheid om zich te presenteren in de winkel of op de parkeerplaats. “Diverse clubs hebben een aantal mooie acties georganiseerd bij ons op de parkeerplaats, dat was zeker mooi om te zien. Hopelijk hebben we de clubs een steuntje in de rug kunnen geven en hebben ze een mooie bestemming voor het opgehaalde bedrag!”

Deelnemende clubs en opbrengsten
Het werd een succesvolle actie met prachtige bedragen voor de Rijssense verenigingen. Zwemvereniging Verstandelijk Gehandicapten (€ 990), Tourclub Rijssen (€ 654), Tennisclub Rijssen (€ 178), Tafeltennisvereniging Rijssen (€ 191), Scouting Oosterhof-Niej Begin (€ 1437), Schaats- en Skeelervereniging Rijssen (€ 1562), S.V. Tubantia (€ 469), S.V. Rijssen (€ 687), RZ&PC De Mors (€ 394), Postduivenvereniging Het Luchtvermaak (€ 1429), Only Friends Twente (€ 789), Muziekvereniging Wilhelmina (€ 635), Muziekschool Rijssen (€ 754), Interkerkelijk Jongerenkoor Judah (€ 537), Hervorm Kerkkoor Rijssen (€ 688), Gospelkoor Eternal Joy (€ 825), Gehandicapten Sport Vereniging (€ 766), EHBO Rijssen (€ 993), DOS Rijssen (€ 847), Chr. Gymnastiekvereniging VEK (€ 464), Basketbalverenigng Risne Stars (€ 351) en Atletiekvereniging Rijssen (€ 460)