Sport & Vrije tijd

Rivo Dames 1 gaat avontuur aan in Topdivisie!

RIJSSEN – De landelijke volleybalbond kwam vorige week met groot nieuws voor Rivo Dames 1. Rivo Rijssen krijgt een plek in de Topdivisie!

Op de website www.rivorijssen.nl wordt uitgebreid melding gedaan van dit heuglijk feit. Rivo Rijssen had al sinds de degradatie een aantal seizoenen geleden de ambitie om terug te keren in de eerste divisie. Kampioen worden is echter niet zomaar gedaan maar afgelopen seizoen werd tussendoor al wel eens de koppositie gepakt, de juiste weg was dus ingeslagen. Echter op een ongunstig moment werd de competitie stilgelegd en achteraf bleek een nog in te halen wedstrijd fataal te zijn geweest om bij de versterkte promovendi te horen.

Wel bleef er lichte hoop op een plek in de Eerste Divisie omdat er meestal nog wel wat terugtrekkingen zijn. Tot op heden bleef dit echter uit. “Tot afgelopen week het bericht verscheen en er een mail kwam vanuit de Nevobo dat er nog plekken in de Topdivisie te verkrijgen waren. Het bestuur en de technische commissie hebben een goed gemotiveerd plan geschreven en de Nevobo heeft daarop Rivo aangewezen voor één van de beschikbare plekken. Wat een mooie uitdaging voor trainers, speelsters, staf en vereniging”, aldus de boodschap op de website van de club.

Nieuw team
“Alsof er al wat in de lucht hing is er bij Rivo al flink gebouwd aan een nieuw team, het verbeteren van de randvoorwaarden en het uitbreiden van de staf. De dames gaan namelijk, vanaf het moment dat het weer kan in verband met Covid-19, 3 keer in de week trainen en de krachttraining onder leiding van Fysio Koninginneweg wordt verder uitgebreid.”

Hoofdtrainer en -coach blijft Menno Brouwer. Aan de staf worden toegevoegd Marije Harbers (assistent coach en fysiotherapeut), René Brinke (assistent trainer) en Johan Strokap, die de derde training voor zijn rekening neemt.
Het team van Rivo Dames 1 wordt gevormd door Maud Timmerman, Silke van Wijk, Susan Schepers, Lotte Boerman, Suzan Agterberg, Annemiek de Bruin, Stephanie de Bruin en Famke Zomer. Nieuw in de selectie zijn: Floortje van Losser, Liza Mollink, Maaike Wolves, Lieke Brouwer en Lina Hanstede. Lieke Brouwer, Lina Hanstede en Floortje van Losser zijn afkomstig uit de eigen jeugd van Rivo. Alle drie spelen al sinds de mini’s in diverse succesvolle jeugdteams. Liza Mollink is een bekend gezicht in Dames 1 en na een jaar opleiding bij defensie zal ze komend seizoen weer in de oranje kleding te zien zijn in de Reggehal. Maaike Wolves maakt de overstap van buurman Holyoke uit Enter.