Sport & Vrije tijd

Patrick te Vaarwerk trots: “Kijk uit naar de samenwerking”

Rivo Rijssen komt met nieuwe trainer op de proppen

Nieuwe Rivo Rijssen-trainer Patrick te Vaarwerk. Fotograaf: Jan van den Noort

RIJSSEN – Onlangs kondigde Rivo Rijssen aan dat ze een nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden voor Dames 1. Patrick te Vaarwerk, woonachtig in Wierden, vervangt vanaf het nieuwe seizoen de per direct vertrokken Menno Brouwer. De 57-jarige oefenmeester is blij met de uitdaging die er bij Rivo ligt.

“De uitdaging is vooral dat het een erg jonge ploeg is. Ik ken ze redelijk goed en weet waar de ambities liggen”, doelt Patrick op het eventueel handhaven in de Topdivisie. “Het wordt natuurlijk lastig om in de Topdivisie te handhaven, maar ik denk wel dat er mogelijkheden liggen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Er zit veel potentie in de ploeg. En toen Rivo zich inschreef voor de Topdivisie wisten ze dat het lastig zou zijn om daarin te handhaven. Maar als dat niet lukt, willen we gewoon rustig verder bouwen.”

Contact
Rivo was met het vertrek van Menno Brouwer op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en wist al snel een opvolger te strikken met Patrick. “We moeten het contract nog tekenen, maar het is zeker dat ik er aan de slag ga. Zij benaderden mij via de technische commissie. Ik was op dat moment nog wel in gesprek met mijn huidige club, Tornado Geesteren, maar daar zat ik al vijf jaar. Na vijf jaar moet je elkaar in de ogen aankijken en toen werd wel snel duidelijk dat we onze wegen beter konden scheiden. Toen kwam Rivo en was het ook snel geregeld. Een mooie club, heel positief”, gaat Patrick verder.

De oefenmeester is lovend over de Rijssense club. “Er staat echt een technische commissie die weten wat ze willen. Dat spreekt mij aan. Ze zeggen eerlijk als iets goed is en zeggen het ook eerlijk als het minder goed is. Ik ben zelf ook recht door zee, dus ik kijk uit naar de samenwerking.”

Carrière
Patrick is geen vreemde in de volleybalwereld. “Ik ben al sinds mijn achtste actief, destijds begon ik bij Achilles’12”, zegt Patrick, die via omwegen bij Vrivo Vriezenveen terechtkwam. “Daar heb ik aan het einde van mijn carrière nog drie jaar gevolleybald, maar toen begaven mijn knieën het en heb ik besloten om te stoppen. Toen ze bij Vrivo Heren 1 geen trainer konden krijgen, ben ik maar ingestapt als trainer. Na drie jaar vond ik het daar leuk geweest en heb ik nog één uitstapje binnen de vereniging opgepakt met het trainen van Dames 1. En toen kwam Tornado Geesteren, mijn huidige club.” 

Bij Tornado heeft hij goede resultaten neer weten te zetten. “We begonnen in de Promotieklasse en zijn opgestoomd naar de Tweede Divisie. En als het dan goed gaat met zowel de club als met het team, dan hoef je niet na te denken of je het nog een jaar wil doen”, zegt Patrick.

Eerder contact
Rivo Rijssen heeft niet voor het eerst aangeklopt bij Patrick. “Ook twee jaar geleden vroegen ze of ik bij hen trainer wilde worden, maar destijds had ik net mijn ja-woord gegeven voor contractverlenging bij Tornado. Uiteindelijk is het een goede keuze geweest, want in dat jaar zijn we ook gepromoveerd. Na vijf jaar is het echter tijd voor een nieuwe uitdaging”, besluit Patrick.

Uw reactie