Sport & Vrije tijd

Trots op eindresultaat: “Reacties waren louter positief”

SC Rijssen heeft vernieuwde zitjes te danken aan vierde elftal

RIJSSEN – Aan het begin van het nieuwe jaar heeft SC Rijssen de zitjes in de kantine aangepakt. De mannen van het vierde elftal van de voetbalclub nam de verantwoordelijkheid en heeft het tot een mooi geheel weten te brengen. Het elftal is dan ook trots op het resultaat, laat Ruud Kreijkes weten.

“Het is heel mooi geworden. Het kan nu weer een lange tijd mee. Helaas hebben we er nog geen gebruik van kunnen maken, maar dat komt vanzelf weer. Ook de reacties van de andere clubgenoten waren louter positief”, zegt Ruud, die laat weten dat er ook een plan voor het overige deel van de kantine is gemaakt. “Nu is het nog zoeken naar vrijwilligers en financiën om dit aan te pakken.” 

Verouderd
Volgens Ruud was het wel nodig dat het eens werd gerenoveerd. “Er was al een lange tijd niets aan de kantine gedaan. Vooral de zitjes, waar wij met het team altijd zitten, was verouderd. Enkele teamgenoten vonden het tijd om hier wat aan te doen en al snel werd er een bouwteam opgericht onder leiding van Martin "Suuske" Rutterkamp”, vervolgt Ruud.

Ruimtegebrek
Namens het vierde elftal werd het initiatief genomen om de kantine aan te pakken. “Wij zitten altijd op onze vaste plek en merkten dat het wel een keer nodig was. Waar we de wedstrijd soms moeten uitspelen met 10 man omdat we geen wissels hebben, zijn er in de kantine altijd minstens 20 man. Er was bij ons zitje dan ook vaak ruimtegebrek waardoor we moesten schuiven met tafels en stoelen waardoor wat niet praktisch was. Omdat het ook verouderd was kwam het idee om het aan te pakken.” 

Etappes
“Suuske had nog steigerhout liggen en dit konden we gebruiken om onze hoek aan te pakken. Al snel kwam het idee om alle zitjes aan te pakken. Hierdoor moesten we de tafels ook voorzien van een nieuw blad en kwam er telkens iets bij. Uiteindelijk werd besloten om dan alles maar te voorzien van de steigerhoutlook bij de kant van de zitjes. De verbouwing is in etappes gegaan omdat in ons team weinig handige klussers zitten. Hierdoor duurde het langer dan we hadden verwacht, maar is het uiteindelijk wel gelukt”, aldus Ruud.

Secretaris Ruud Kreijkes laat weten dat de groep zich wel heeft gehouden aan de coronamaatregelen, maar dat het coronavirus ook heeft geholpen. “Toen we begonnen, waren er nog weinig restricties qua aantal personen, dus toen konden we meters maken. Toen je niet meer met groepen samen mocht komen, hebben we wel rekening gehouden dat we niet met te veel mensen tegelijk eraan gingen werken”, vervolgt Ruud. “Wat ook heeft meegespeeld is dat we niet meer hoefden te voetballen in de middag. Dit zijn we al jaren gewend, dus zochten de meesten van ons een andere invulling. Dit is de verbouwing geworden.”