Sport & Vrije tijd

Schaatsers en skeelers trainen weer

RIJSSEN - De Schaats- en Skeelervereniging Rijssen is weer begonnen met de trainingen en daar is men heel blij mee.

“Wij zijn inderdaad weer begonnen met trainen, direct vanaf het moment dat dit weer toegestaan was voor de jongste jeugd. Daarna zijn we stapsgewijs ook met onze oudere jeugd en de seniorenrecreantengroep opgestart. En we zijn gestart met een beginnerscursus. Hier is veel animo voor. Veel mensen zijn, in de tijd dat er niet gesport kon worden bij hun eigen vereniging, gaan skeeleren. Tijdens deze cursus kunnen ze in een aantal avonden de basis van het skeeleren leren. De juiste houding, het remmen, bochten maken et cetera”, aldus bestuurslid Mark van den Dijk.

De vereniging heeft natuurlijk tijdens de trainingen wel te maken met allerlei maatregelen rondom het coronavirus. Ouders mogen bijvoorbeeld niet op de baan en de oudere jeugd en senioren moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar. “Hoewel dit niet altijd makkelijk is, gaat iedereen hier erg goed mee om en kunnen we onze trainingen prima uitvoeren.”

Voor iedereen die op dit moment niet kan sporten bij zijn/haar eigen (binnen)sportvereniging, heeft de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen een tijdelijke actie opgezet. “Waar men normaal gesproken in eerste instantie voor een heel jaar lid wordt bij onze vereniging, kunnen belangstellenden nu lid worden waarbij hun lidmaatschap (22,50 of 30,- euro per kwartaal) direct per kwartaal opzegbaar is. Stel dat je nu dus lid wordt, dan kun je dus per 1 september weer opzeggen om dan bij de eigen vereniging de trainingen weer te hervatten.”

 

Reacties

Goedemiddag,

Mees wil vanavond nog graag weer een keertje mee oefenen. hij heeft voor de Corona periode 2x mee gedaan in de groep van 18:00 tot 19:00 uur

Groeten, Leoni Sok