Sport & Vrije tijd

Door Jenny ter Maat

SV Rijssen speelt eerste competitiewedstrijd thuis op nieuwe accommodatie, tegen GFC Goor

SV Rijssen voorzitter Wouter Beumer verwacht dat SV Rijssen 1 bij de eerste vier eindigt. Foto: J. ter Maat

RIJSSEN - De officiële opening van het nieuwe clubhuis van SV Rijssen is uitgesteld, maar het nieuwe onderkomen is al volop in gebruik. Ondertussen groeit de club maar door. SV Rijssen 1 speelt haar eerste thuiswedstrijd op de nieuwe accommodatie, zaterdag 25 september tegen GFC Goor.

Voor eind augustus was er een feestelijk weekend gepland, maar van dat feest is het vanwege de coronamaatregelen niet gekomen. Echter, wat in het vat zit, verzuurt niet: het feest komt er, zoals het er nu uitziet ook drie dagen lang. “Corona was wel de oorzaak dat we cancelden, maar dat de infra rond het gebouw nog niet klaar was, maakte het een stuk makkelijker om dat besluit te nemen”, vertelt voorzitter Wouter Beumer. “Met de finishing touch kwamen we in rustiger vaarwater, de druk was er ineens af.”
Er is nog geen datum vastgelegd voor de officiële opening. “We openen pas als de parkeerplaats klaar is en de anderhalve meter regel eraf is.” Als alles meezit is de parkeerplaats medio oktober klaar. Wat de anderhalve meter regel betreft wil het bestuur van SV Rijssen eerst de maatregelen van het kabinet afwachten.

Officiële opening of niet, van het nieuwe clubgebouw wordt druk gebruik gemaakt. De kantine, die qua uitstraling beter een bistro genoemd kan worden, draait lekker door, met handhaving van de coronaregels.
Het kunstgrasveld ligt er gladjes bij en op de andere velden sieren oranje en gele pionnen op het veld en werken groepjes jongens en meiden zich in het zweet.
De bekercompetitie ging een paar weken geleden van start en het Noabertoernooi is inmiddels achter de rug. Kortom, ook de kleedkamers en de douches zijn getest. “Alles is in gebruik. Iedereen is er heel positief over, en is er ook heel trots op. Gasten van andere clubs zijn behoorlijk onder de indruk”, weet Beumer. “Maar het had er niet gestaan zonder onze sponsoren, die ons de hele tijd door hebben gesteund.”

SV Rijssen thuis tegen GFC Goor
Zaterdag 25 september begint het echt. Dan speelt SV Rijssen 1 de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen in de vierde klasse zaterdag district Oost, tegen GFC Goor. Thuis, op de nieuwe accommodatie. Aanvang 14.30 uur. Toeschouwers zijn welkom.
Het eerste is er klaar voor, volgens de voorzitter. “De oefenwedstrijden werden op één na allemaal overtuigend gewonnen. Het ziet er goed uit.” Hij verwacht dat SV Rijssen 1 bij de eerste vier eindigt. Beumer verwacht dat SV Rijssen bij de eerste vier eindigt. De selectie is versterkt met twaalf nieuwelingen, waarvan een groot aantal afkomstig van noaberclub Excelsior’31. “We kunnen beschikken over een brede, redelijk goede selectie. Met voldoende kwaliteit om bovenin mee te draaien. Hoewel, het blijft lastig inschatten, omdat er in deze klasse ook teams zitten die van de zondag naar de zaterdag gaan, en dan beginnen ze in de vierde klasse, terwijl ze in een hogere zondagklasse speelden. Maar ik heb goede hoop.”

Club blijft groeien
Sinds het ontstaan van SV Rijssen en de realisering van de nieuwe accommodatie groeit de club. Het ledenbestand is ten opzichte van vorig seizoen met zo’n honderd leden gestegen. “We hebben nu op zaterdag seniorenteams.” Lachend: “Nog even, en we moeten uitbreiden.”
Beumer is blij met de groei. “Hopelijk kunnen we blijven voetballen en gooit corona dit seizoen geen roet in het eten.”

Groei betekent ook dat er meer vrijwilligers nodig zijn. “Er zouden zich meer mensen aan mogen melden, ouders bijvoorbeeld, die jeugdleider willen zijn of de kleinste jeugd willen trainen. Ze staan langs de kant, maar ze zouden ons ondertussen ook kunnen voorthelpen.” Op alle gebied zijn er vrijwilligers nodig, van scheidsrechters tot barmedewerkers. Belangstellenden kunnen zich melden via de mail: bestuur@scrijssen.nl. “Ze kunnen zich ook melden bij de vrijwilligers die hier al zijn, dan komt het ook op de goede plek.”