Sport & Vrije tijd

USA Sport weer open: groepslessen en individueel, binnen én buiten!

USA Sport in Rijssen is vanaf woensdag 1 juli weer open! Op ‘anderhalve meter’ weliswaar, maar dat is voor de fitnesszaak van Desiree Veluwenkamp en Alwin Hilhorst geen probleem. Met binnen een beschikbare ruimte van 2000 m2 en een grote overkapping buiten kan de afstand tussen sporters makkelijk gehanteerd worden. “Sporten hier is honderd procent veilig”, benadrukt Hilhorst.

USA Rijssen is er klaar voor om haar sportleden ook binnen te ontvangen. “Alles gaat weer open, kleedkamers, douches, sauna, zonnestudio en de sportbar. Maar wél op anderhalve meter. Dat houdt in dat we onze leden vragen om indien mogelijk in sportkleding te komen en thuis te douchen. Sporters die voorafgaand aan hun werk een uurtje sporten, kunnen uiteraard hier douchen en omkleden.”

De hele sportaccommodatie is ingericht op het ‘nieuwe normaal’: alle toestellen op minimaal anderhalve meter, met tussen de cardiotoestellen ook spatschermen, om het extra veilig te maken. “We hebben het geluk dat we een vrij groot centrum hebben. De meeste apparaten stonden al op anderhalve meter, dus was het herinrichten van de ruimte geen probleem.”

En vandaag, woensdag 1 juli, is het zover. Bij USA Rijssen kan weer gesport worden, zowel binnen als buiten. De overkapping, die er vanaf 3 juni staat, wordt voorlopig niet afgebroken. De lessen bootcamp en zumba worden voorlopig nog buiten gegeven.

Voor de groepslessen moet, zoals gewoonlijk, gereserveerd worden. Dat kan via de online-app of telefonisch. Ook voor cardio- en krachttraining op de piekuren, van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur, dienen sporters van tevoren te reserveren. Hilhorst: “We vragen leden om, als ze kunnen, op een ander tijdstip te komen om de druk ’s avonds weg te nemen.”
Het lesrooster is ietwat gewijzigd; zo moesten door de anderhalve meter maatregel onder andere de spinningfietsen verplaatst worden naar een grotere studio. “We bieden voorlopig per week 45 groepslessen aan, dit najaar gaan we waar mogelijk weer uitbreiden”, vertelt Hilhorst.

Voor individueel sporten kunnen de leden overdag ook zonder reserveren binnen komen. USA Rijssen aan de Fahrenheitstraat 3 is open van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Het USA-team ziet er naar uit haar leden weer te kunnen begroeten. “Tijdens de lockdown hebben we de hele sportschool van A tot Z grondig opgeruimd en schoongemaakt. We zien er echt naar uit om weer aan de slag te gaan. Er is niks beter dan een goed werk- en leefritme te hebben voor zowel onze sportleden als onze medewerkers. Zelf genieten we er ook van als mensen komen sporten, ook voor de sociale contacten. We horen ook dat onze leden graag weer komen, dat ze het sporten gemist hebben. Ze zijn meer dan welkom; bij ons kan veilig gesport worden.”

Ook nieuwe klanten zijn welkom. “We willen hen graag goed ontvangen. Ze kunnen bellen naar 0548- 517073 of via www.usa-rijssen.nl een gratis proefles aanvragen, wij zullen hen dan spoedig benaderen voor een vrijblijvende afspraak”, geeft Hilhorst aan.
Voor meer informatie: www.usa-rijssen.nl