Sport & Vrije tijd

Anjo Scholten: “Maar… zwemmen verleer je niet”

Zwembad de Koerbelt is er klaar voor!

RIJSSEN – Alle zwembadmedewerkers zijn dolgelukkig dat er vanaf 16 maart weer zwemlessen gegeven mogen worden bij Zwembad de Koerbelt. Het kabinet heeft groen licht gegeven en dat lijdt tot blijdschap bij de coördinator van het zwembad Anjo Scholten.

“Het is natuurlijk heel erg fijn dat we eindelijk weer mogen binnen met het geven van zwemlessen. Iedereen heeft het erg gemist en iedereen vindt het fijn dat er weer gezwommen mag worden”, stelt Anjo van Zwembad de Koerbelt. Volgens de zweminstructrice is het niet vreemd dat het een tijdje stil heeft gelegen. “Het is natuurlijk geen buitensport, dus wat ons betreft is dat wel te begrijpen.”

Conditieachterstand
Dat veel kinderen een lange tijd niet gezwommen hebben, heeft invloed op de conditie, weet ook Anjo. “De kinderen komen binnen met een conditieachterstand, want ze hebben een lange tijd niet gesport. Maar… zwemmen verleer je niet en na een paar weken hebben de kinderen hun conditieachterstand wel weer ingehaald!”, zegt de optimistische Anjo.

Afzwemmen
Vlak nadat de zwemlessen verplicht gestaakt moesten worden, stonden een aantal kinderen ook op het punt om te mogen afzwemmen. Dit moest echter uitgesteld worden. “Wij begrijpen dat dat heel vervelend voor de kinderen is en dat het nu ook beter is om even rustig aan te doen”, vervolgt Anjo, die eind april weer gaat beginnen met afzwemmen.

“Alles is de afgelopen tijd anders geweest, dus wij willen eerst zorgen dat de kinderen weer het vertrouwde gevoel krijgen. We gaan niet afzwemmen voordat de kinderen weer het gevoel hebben dat ze het kunnen. We verwachten dat het over een week of vier weer een stuk beter is. Daar gaan we vanuit.”

Coronaproof
Om de zwemlessen zo coronaproof als mogelijk te laten doorgaan, zijn er enkele maatregelen getroffen. Zo is er een eenrichting route en mogen ouders niet binnenkomen. “Wij geven de ouders de tip om kinderen gemakkelijke kleding aan te doen, zodat de kinderen het zelf aan en uit kunnen doen. Daarna zorgen onze medewerkers dat de kinderen op de goede plek worden teruggebracht.” 

Met deze maatregelen moet het coronaproof zijn, denkt Anjo. “Het is altijd nog afwachten, maar naar ons idee doen we ons uiterste best om alles in acht te nemen. We gaan ervan uit dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en dat het goed gaat komen”, besluit Anjo.