Sport & Vrije tijd

Zwemmen voor vijf sterren en waterpolo bij RZ&PC De Mors

RIJSSEN - Bij RZ&PC De Mors wordt er wedstrijdzwemmen en waterpolo, onder begeleiding van gemotiveerde trainers, aangeboden. Voor beide onderdelen geldt dat er recentelijk gestart is met nieuwe ontwikkelingen speciaal voor de jonge sporter.

“Allereerst is er weer een start gemaakt met het, zogeheten, sterrenplan en daarnaast bieden we nu voor de jonge kinderen (vanaf zwemdiploma tot 9 jaar) waterpolo in het ondiepe bad aan”, vertelt Marije Ditsel namens RZ&PC De Mors.

Het sterrenplan is ervoor om kinderen alle basistechnieken van het wedstrijdzwemmen aan te leren. Wanneer het sterrenplan volledig doorlopen wordt, zijn er uiteindelijk 5 sterren te behalen. Elke behaalde ster staat voor een specifieke vaardigheid. Tijdens trainingen wordt er dan ook specifiek op deze betreffende vaardigheid getraind. Er wordt focus gelegd op de ontwikkeling, maar dit wordt op een voor de kinderen leuke en speelse manier gedaan. Als zij de vaardigheid onder de knie hebben, gaan ze afzwemmen en krijgen zij een certificaat met daarop de behaalde ster. “Door de huidige kinderen van onze vereniging wordt het sterrenplan als leuk en positief ervaren. Veel mensen denken dat het alleen gaat om baantjes zwemmen, maar het is veel meer dan dat. Tijdens de trainingen wordt ook onder andere ook door een hoepel gedoken, worden er koprollen in het water gemaakt en wordt er aandacht besteed aan het duiken van het startblok.” Deze kinderen trainen twee keer in de week op dinsdag en donderdag van 18.00-19.00 uur. Naast het trainen voor het sterrenplan wordt er ook deelgenomen aan zwemwedstrijden.

Waterpolo
Wie liever deelneemt aan een teamsport kan hiervoor bij waterpolo terecht. Voor kinderen die net hun zwemdiploma hebben is waterpolo in het diepe bad nog te zwaar. Er is daarom gekozen om voor kinderen tot 9 jaar trainingen te geven in het ondiepe bad. Om wel een doel te hebben om voor te trainen en vast wat ervaring op te doen, speelt deze groep kinderen 5 keer per jaar een toernooi in het ondiepe bad. De toernooien vinden, naast een toernooi in Rijssen, plaats bij verenigingen in de regio. De waterpolotraining is op zaterdag van 9.30 uur tot 10.30 uur. Om een goede waterpoloër te worden heb je wel een goede zwemslag nodig en daarom train je één keer in de week mee bij de zwemtraining.

Wil je een keer mee trainen? Dan ben je van harte welkom bij de trainingen, die gehouden worden in Zwembad de Koerbelt. De eerste 4 keer mag je zelfs gratis mee trainen om te kijken of deze gezonde sport iets voor jou is!

Het leuke van RZ&PC De Mors is daarnaast ook dat je voor hetzelfde geld twee sporten tegelijk kan doen. Want je kan namelijk zowel meedoen met de zwem- als waterpolotrainingen en wedstrijden.