Uitgaan & Cultuur

Annelon Schulenburg van TODA: ‘Afgelopen jaar werden maar liefst zeshonderd kerstbomen opgehaald’

22e Editie van Kerstbomenactie TODA op zaterdag 8 januari

RIJSSEN - Op zaterdag 8 januari 2022 gaat TODA weer door de straten van Rijssen en directe omgeving om kerstbomen in te zamelen. Een jaarlijks terugkerend evenement van het koor dat deze ludieke actie voor de 22e keer organiseert. “Afgelopen jaar een speciale corona ophaalactie, maar ook die was zeer succesvol. Zelfs zo succesvol dat er ook in 2022 een Kerstbomenactie wordt georganiseerd!”, aldus Annelon Schulenburg.

“We hadden niet verwacht dat het ieder jaar zo’n succes zouden. Vorig jaar hebben we meer dan zeshonderd kerstbomen opgehaald!”, vervolgt ze met een grote lach op haar gezicht. Waar de eerste jaren alleen de donateurs en leden van de Ontmoetingskerk werden bezocht is de actie inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Rijssen op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar.

Volgens Annelon helpt TODA indirect ook de gemeentewerf. “Met deze actie verkorten we de wachtrijen enorm bij de gemeentewerf. Wij komen bij de mensen thuis, volledig coronaproof”, vervolgt Annelon. TODA vraagt een kleine vergoeding van twee euro. “We kunnen de financiën zeer goed gebruiken in deze bijzondere tijd. Gelukkig mogen we weer repeteren, maar de optredens zijn nog steeds zeer sporadisch.”

Kerstbomen aanmelden kan eenvoudig op
www.toda.nl, er wordt een bevestigingsmail gestuurd. Op zaterdag 8 januari 2022 rijden de diverse teams van TODA vanaf 09:00 uur door Rijssen om de aangemelde kerstbomen op te halen.