Uitgaan & Cultuur

Bertus Seinen exposeert in Muziekschool

RIJSSEN - Sinds de opening van het nieuwe pand in 2010 worden in de Rijssense Muziekschool exposities georganiseerd met werk van regionale amateurkunstenaars. Veel kunstzinnige streekgenoten hebben hun werk hier al tentoongesteld. De leerlingen van de Muziekschool maken zo kennis met de meest uiteenlopende kunstuitingen. Vaak wordt het geëxposeerde werk door middelbare scholieren ook gebruikt als onderwerp voor een schoolopdracht in het kader van het vak CKV, culturele en kunstzinnige vorming.

De Muziekschool is recent een samenwerking aangegaan met de Kunstfabriek uit Nijverdal, een collectief van amateurkunstenaars. Uit hun midden is nu Bertus Seinen aan de beurt: zijn werk is sinds de herfstvakantie te bezichtigen in de Muziekschool. Bertus Seinen kreeg zijn opleiding als etaleur en decorateur aan de DEVA-vakschool. Aanvankelijk tekende hij vooral portretten. Later kreeg hij lessen natuur- en wildschilderen bij Jan Wessels in Hengelo.
 Seinen exposeerde al vaak, niet alleen in Nijverdal, maar ook in partnerstad Ibbenbüren en zelfs bij de Kunstschouw Zeeland en in een kunstatelier in Oostenrijk. Zijn werk is te zien tijdens openingsuren van de Muziekschool, Oosterhofweg 49a in Rijssen, naast het Parkgebouw. Nadere informatie bij de kunstenaar: www.bertusseinen.nl en info@bertusseinen.nl