Uitgaan & Cultuur

Bibliotheek Rijssen-Holten fysiek gesloten, maar online open

RIJSSEN - Vanwege de coronacrisis zijn alle bibliothekengebouwen in ieder geval gesloten tot en met 28 april, maar online heeft de Bibliotheek veel te bieden. E-books, luisterboeken en online informatie en cursussen zijn beschikbaar voor leden en niet-leden.

Je kunt digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Dit kan op de laptop, smartphone, tablet of e-reader. Of probeer eens een luisterboek: download de Luisterbiebapp met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. Luisterboeken zijn er ook voor niet-leden.

Met je lidmaatschap kun je gebruikmaken van alle diensten én heb je toegang tot alle e-books en luisterboeken. Wie nog geen lid is kan online een lidmaatschap afsluiten en meteen gebruikmaken van de digitale diensten. Tot en met 18 jaar is een bibliotheekabonnement gratis. Vanaf 18 jaar betaal je 11,50 euro per kwartaal.

Op het moment worden er geen computercursussen gegeven. SeniorWeb legt op zijn speciale website Thuis online uit hoe je vanuit huis in contact kunt blijven met je dierbaren en zelfs musea kunt bezoeken. In geval van problemen kan men op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur tijdelijk gratis contact opnemen met de vrijwilligers van PCHulp via 0800 - 0506.

Telefonisch spreekuur
Elke werkdag tussen 10:00 en 12:00 uur kun je de Bibliotheek telefonisch bereiken met al je vragen. Een medewerker helpt je stap voor stap op weg bij problemen met e-books en luisterboeken. Je kunt de Bibliotheek Rijssen-Holten dan bereiken op: 0548-513431 of via de chat op Facebook. Buiten deze tijden kun je je vragen mailen naar: info@bibliotheekrijssenholten.nl .