Uitgaan & Cultuur

Simone ten Hove: “Hopelijk is de voor nieuwe contacten gemaakt”

Bijzondere picknick bij het Parkgebouw in Rijssen

RIJSSEN - Zorgorganisatie Manna organiseerde vorige week vrijdag de Manna Picknick in Rijssen bij het Parkgebouw. Het evenement stond in het teken van ‘nieuwe ontmoetingen aangaan’ vanwege het teruglopen van sociale contacten door corona. Simone ten Hove was één van de organisatoren in het Volkspark.

“We merkten voor corona al dat veel cliënten behoorlijke sporen ondervonden van eenzaamheid en door de maatregelen van het coronavirus is dat alleen maar meer geworden. Daarom hebben we alle cliënten in Twente uitgenodigd voor een picknick in hun gemeente”, legt Simone namens zorgorganisatie Manna uit.

Ontmoeting staat centraal
Manna heeft het thema eenzaamheid centraal gesteld om gevoelens van eenzaamheid bij haar cliënten fors te verminderen. Een van die activiteiten is de Manna Picknick. “Hiermee proberen we dat de cliënten contacten leggen met andere Rijssenaren”, vervolgt Simone, die benadrukt dat het de bedoeling is dat de contacten ook in een later stadium behouden blijven voor de cliënten. “Dat vinden we heel belangrijk. Misschien krijgen mensen wel een heel goede klik en gaan ze vaker een kop koffiedrinken op het terras!”

Geweldige locatie
De medewerkers van zorgorganisatie Manna zijn maar al te blij met de locatie in Rijssen. “We wilden eigenlijk gaan picknicken in het gras bij Het Parkgebouw, maar zij gaven aan dat we ook gewoon op het terras plaats konden nemen. Ze zijn allemaal heel gastvrij en heel betrokken, dat is gewoon heel mooi om te zien.”

“We kijken écht met een geslaagd gevoel terug op deze geweldige dag. Iedereen heeft het leuk gehad en hopelijk is de start voor nieuwe contacten gemaakt voor onze cliënten!”, besluit Simone.

Samen met medewerkers en vrijwilligers, jongeren van FC Noaber, bedrijven en bijdrages van het LVC Vaillantfonds en het fonds Sluyterman Van Loo wordt dit evenement mogelijk gemaakt. In Rijssen is er een mooie samenwerking met het Parkgebouw en de gemeente.