Uitgaan & Cultuur

Camperpark Midas hoopt op korte termijn op eerste camperaars

RIJSSEN - De opening van camperpark Midas aan de Markeloseweg 94 in Rijssen die eigenlijk gepland voor 3 april, is door alle omstandigheden rond de coronacrisis voor onbepaalde tijd opgeschort.

Internationale en door de overheid opgestelde regels die gehanteerd moeten worden zijn ook van toepassing op camperplaatsen. “De 1,5 meter regels kunnen op het park worden gehanteerd omdat de plekken heel ruim zijn en de campers ver genoeg uit elkaar staan. Ook in het ‘relaxing’ pand waar de douches en toiletten zijn gemaakt, zullen strakke regels worden toegepast om aan de eisen die gesteld zijn te kunnen voldoen”, aldus aldus eigenaar Gerrit Jan Rozendom. “Door deze maatregelen hopen we op zeer korte termijn de eerste gasten te mogen begroeten.”

Het camperpark biedt plaats aan 45 campers. “Op het park is een serviceplek gemaakt waar men de camper kan stofzuigen en de banden op spanning kan brengen. Tevens zijn er voldoende stopcontacten voor het gratis opladen van de fiets. Bij de service plek is ook een uitgebreid gescheiden afvalsysteem gemaakt. De afvalstromen worden door milieuservice Nederland opgehaald en gerecycled. Er wordt een achttal mountainbikes verhuurd inclusief helmen in diverse maten omdat het park aan het mountainbikeparcours is gelegen. Door middel van een speciale app kan voor de huur alles geregeld worden en wordt de gekozen fiets vrijgegeven. Er is op ruime afstand en op een eigen plek een vuilwater en toilet loospunt aangelegd en er kan er fris water worden getapt voor de watertank van de camper”, aldus eigenaar Gerrit Jan Rozendom.

Er is door Rozendom gekozen om veel aandacht aan het milieu te schenken, onder andere door als eerste in Nederland de nieuwste milieuvriendelijke brandblussers te gaan plaatsen waarvoor een certificaat is uitgereikt door Saval brandveiligheid.
Het ‘relaxing’ pand waarin, naast de douches, ook zes toiletten zijn gemaakt en waar een ruimte is met twee wasmachines en twee drogers, heeft op de begane grond een receptie en een hele ruime relaxruimte waar een aantal tafels staan waar men ruim de krant kan lezen of een spelletje kan doen.
Het terrein dat geheel omheind is wordt 24 uur per dag gecontroleerd door camera’s en de toegang tot het park is uitsluitend bedoeld voor camperaars zodat privacy gewaarborgd is.

Regionale ondenemers
Rozendom zou graag met de regionale ondernemers iets willen doen wat iedereen ten goede komt en wat toeristen trekt naar deze regio. “Het zou mooi zijn als Rijssense en of Holtense ondernemers zich zouden melden met een leuk idee of een interessante aanbieding voor de camperaars. Wij verwachten per jaar een enorme toeloop, temeer omdat het park nu al als topplatz is erkend door een grote Duitse organisatie die inmiddels 185.000 boekjes waar het park in vermeld staat, in heel Europa heeft verspreid.”