Uitgaan & Cultuur

Concert Rijssens Mannenkoor met Petra Berger in Rijssen

RIJSSEN – Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer geeft op vrijdag 21 september een concert in de RK Dionysiuskerk te Rijssen. Verder werken mee: Jan Lenselink op vleugel, trompettist Maurice van Dijk en zangeres Petra Berger.

Dit concert wordt het tweede optreden voor het mannenkoor na de vakantie. Op 29 augustus verzorgde het koor een optreden op Urk, in het kader van “Zingen in de zomer op Urk”. Er was dirigent Jaap Kramer, die op Urk woont, alles aan gelegen om hier samen met zijn mannen een goed optreden te verzorgen. Ondanks de zeer hoge temperatuur in de kerk werd het een schitterende avond. Na afloop werd het koor dan ook beloond met een staande ovatie van het talrijke publiek, de kerk was tot de laatste plaats toe bezet.

Na dit succes wil het mannenkoor ook in Rijssen het publiek weer trakteren op een prachtig concert. Een aantal musici verlenen deze avond hun medewerking. Eén daarvan is de zeer bekende zangeres Petra Berger. Petra Berger zit al meer dan 25 jaar in het vak en geniet een grote naamsbekendheid. Met haar prachtige stem is zij in staat meerdere partijen te zingen, waardoor ze net zo makkelijk klassieke nummers als popnummers kan zingen. Met eigen theateroptredens, deelname aan musicals en optredens met koren kan met recht gesproken worden van een veelzijdige zangeres.

Een andere musicus die medewerking verleent is Maurice van Dijk. Van Dijk is een trompettist die voornamelijk optredens verzorgd in de koor- en kerkwereld, zowel in binnen- als buitenland. Ook mocht hij diverse keren voor ons koningshuis spelen. Natuurlijk ontbreekt ook de vaste begeleider van het Mannenkoor, pianist Jan Lenselink deze avond niet. Niet alleen zijn schitterende spel, maar ook zijn onnavolgbare wijze van spelen zijn een genot voor het oor en het oog.

Koor en musici staan natuurlijk deze avond weer onder leiding van Jaap Kramer. Voor dit concert heeft hij weer een mooi programma samengesteld waar de muziekliefhebber met volle teugen van zal genieten. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert kosten12,50 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk.

Voorverkoopadressen zijn: Cigo Rijssen, Hogepad 1-80, telefoon: 088-1260946, Cigo Nijverdal, Henri Dunantplein 12, telefoon: 0548-767273 en Cigo Vroomshoop, Julianaplein 64, telefoon 088-1261080. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl. Hier kunt u ook alle informatie vinden over het koor en de concerten die binnenkort worden gegeven.