Uitgaan & Cultuur

Coronette en online proeverijen

NIJVERDAL - Op zaterdagavond 17 april is het weer zover! Martijn Rutgers van DJ voor jou en Martijn Alberts van Wijn & Whiskyhuis Nijverdal staan te poppelen om hun derde editie KwisTing live en online te brengen. Dit keer is het de beurt aan de speciaalbieren. Maar dan ook echte speciaalbieren, zegt Alberts. 

“Ja, wees eerlijk Coronette klinkt toch een stuk beter dan coronavirus?” begint Martijn Rutgers van DJ voor jou. Coronavirus heeft een negatieve lading, het is zeker niet de beste tijd en voor sommige waarschijnlijk de meest zware tijd uit hun leven aldus de man die in de evenementenbranche zijn geld verdient. “Maar toch”, vervolgt Rutgers, “vind ik dat wij er wat van moeten maken! En dat doen wij wel met elkaar.” Martijn Alberts van Wijn & Whiskyhuis Nijverdal haakt in: Mensen zijn sociale wezens, en hebben behoefte om elkaar te zien. Dat laatste valt iedereen op dit moment het zwaarst. In de winkel is dit echt het onderwerp van gesprek. Het is net een reis naar een verre Zuid Europese bestemming, de laatste 150 kilometers duren het langst. “Wij zijn er bijna, maar nog niet helemaal. En wij moeten het volhouden met elkaar.”

Geen ‘one man show’
De beide Martijn’s kennen elkaar al een tijd en kwamen met elkaar in gesprek. Het Wijn & Whiskyhuis Nijverdal bleef vorig jaar vragen krijgen naar proeverijen. Maar Martijn Alberts zag het niet zitten om een ‘one man show’ neer te zetten. Het wordt dan vaak éénrichtingsverkeer en er is een te hoge drempel om in te haken voor de genieters. Dat moest anders, en greenscreen is zo 2020. Het moet vlotter, dynamischer en vernieuwender. En dat is nu net waar DJ voor jou goed in is. Ik kan het wel maar vind er persoonlijk niets aan om te tetteren tegen een scherm. Rutgers vervolgd; wij hebben ons het afgelopen jaar vol gestort op online bingo’s en online shows. De studio staat er, de bemanning is er, en het leek mij wel leuk om samen iets nieuws uit te broeden.

De toevoeging van het sfeertje
De eerste uitzending is in januari geweest. Wij hadden een draaiboek maar als snel merkten wij beide dat er een leuk gesprek ontstaat als wij gewoon onszelf zijn en in het wilde weg vragen. Al snel hadden wij door dat men het leuk vond om elkaar op onze videowall weer eens te zien. Het was een blijk van herkenning en gezelligheid. De avondklok was nog niet van kracht dus men kon nog bij elkaar zitten. Later bleek dat de deelnemers tijdens de uitzending mensen met elkaar aan het Whatsapp Videobellen waren. Hoe geweldig is dat?! Zo maak je met elkaar hetzelfde positieve mee. Omdat moment waren er 77 Tastingsets verkocht. Maar ook wij zagen dat hele gezinnen meededen. De whiskyliefhebber aan de tasting en de rest aan wat anders. Het kwissen was DE toevoeging van het sfeertje, precies zoals de beide Martijn’s hadden bedoeld. 

KwisTing biereditie
De avond werkt als volgt, men heeft de tastingset aangeschaft en opgehaald. Schakelt op TV met het YouTube kanaal voor het beste beeld en geluid. Via Zoom logt men in en komt men op onze videowall. Zo hebben wij contact met de mensen thuis op de bank. Dan is er een ronde proeven en dan weer een ronde kwis. Natuurlijk niet te makkelijk, je moet er wel wat voor doen! Je wint niet zomaar een mooi prijzenpakket. Ouderwetse gezelligheid in een jas van 2021! Met de tweede editie hebben de heren hun nieuwe concept in een jas gestopt: KwisTing genaamd! Om zo breder te kunnen zijn dan alleen whisky. Draagt de derde editie de naam; KwisTing de biereditie.

Al dertig procent van de pakketten verkocht
Het wordt vast weer een gezellige en leuke avond. Het pakket kost 27,50 en is te bestellen via http://bit.ly/Kwisting. Rutgers en Alberts hopen veel bierliefhebbers online te treffen. Inmiddels is al 30% van de pakketten verkocht. Het belooft een gezellige en drukke avond te worden de 17e.