Uitgaan & Cultuur

Drukke weken voor Muziekschool Rijssen

RIJSSEN - Het zijn drukke voor de leerlingen en docenten van de Rijssense Muziekschool. Als het einde van het cursusjaar in zicht komt, wordt het tijd voor de grote uitvoering, de AMV-presentatie, de zanguitvoering en de uitvoering in de Schildkerk.

De AMV-presentatie en de grote uitvoering vinden allebei plaats op donderdag 30 juni in de grote zaal van het Parkgebouw. De AMV-presentatie begint ’s middags om 16.15 uur en duurt meestal zo’n 50 minuten. De leerlingen uit de AMV-klas en uit de introductiecursus blokfluit laten dan horen wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. ''Voor jonge kinderen die na de zomervakantie één van deze cursussen willen gaan volgen, is de uitvoering een ideale kans om eens te kijken wat hen te wachten staat'', zo laat de Muziekschool weten. ''Alle andere instrumenten waaruit kinderen kunnen kiezen, komen ook aan bod.''

De grote uitvoering begint ’s avonds om 19.30 en is altijd het visitekaartje van de Muziekschool. Vergevorderde leerlingen laten hun mooiste muziek horen, vaak in samenspelcombinaties van meerdere instrumenten. Deze keer worden tevens de diploma’s uitgereikt aan de leerlingen die begin juni B-, C- of D-examen hebben gedaan. Vanzelfsprekend brengen ook enkele examenkandidaten mooie stukken uit hun examenprogramma ten gehore.

De jaarlijkse zanguitvoering vindt op woensdag 6 juli plaats, bij goed weer in de tuin van de familie Baan aan de Weth. H.H. Korteboslaan 91. Deze uitvoering begint om 19.30 uur. Een week later, op donderdag 14 juli, is er een leerlingenconcert in de Schildkerk, dat eveneens om 19.30 uur uur begint. Verschillende orgelleerlingen laten zich horen, maar er staat ook zang en blokfluit op het programma.