Uitgaan & Cultuur

Eindelijk weer een ‘Kom in de Kring’ dienst voor Ontmoetingskerk Rijssen

RIJSSEN – Op zondag 27 juni mocht Ontmoetingskerk Rijssen eindelijk weer een ‘Kom in de Kring’ dienst organiseren voor de jongste jeugd (voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar). Elise Harbers van de Ontmoetingskerk Rijssen laat weten dat het écht een heel erg leuke ochtend was.

“Het was echt superleuk! Het was prachtig weer, we hadden een goede opkomst en we merken dat mensen er echt aan toe zijn om weer samen te komen”, steekt Elise van wal. “Het waren veel meer mensen dan we hadden verwacht en het is dan ook zeker voor herhaling vatbaar!” Vooraf opgave voor de dienst was verplicht, zodat er rekening gehouden kon worden met enkele corona maatregelen. In totaal kwamen er zo’n tweehonderd mensen op de dienst af. Om 11.30 uur begon de dienst op het schoolplein van School met de Bijbel Notter-Zuna en rond 12.00 uur was het afgelopen. “Echt een geslaagde ochtend!” 

Elise denkt dat een buitendienst zeker vaker voor gaat komen. “Het is gewoon heel goed bevallen. Iedereen voelt zich heel vrij in de buitenlucht en geniet van het mooie weer. Al met al kunnen we spreken van een leuke, gezellige dienst. Ik denk dat we zeker nog een keer zo’n dienst gaan organiseren, maar we zijn heel creatief dus het kan ook wat anders worden”, lacht Elise.

Over de ‘Kom in de Kring’ dienst
De ‘Kom in de Kring’ diensten worden georganiseerd voor kinderen vanaf 3 tot en met 6 jaar. “We merken dat zij het moeilijk vinden om stil te zitten in de kerk en dan vinden ze het vaak een beetje saai. Wij zijn van mening dat een kerkbezoek leuk moet zijn en daarom organiseren wij leuke kerkdiensten voor de jongste kinderen. We vinden het belangrijk dat kinderen hiermee worden opgevoed en we bedenken dan ook vaak leuke dansjes en activiteiten. En volgens mij vond iedereen het leuk.”

Uniek
Waar veel kerken wel een kinderdienst hebben, ziet Elise nergens een dienst zoals de ‘Kom in de Kring’ dienst. “Om eerlijk te zijn heb ik het nog nooit gezien, terwijl het zo superleuk is. Ik vind het zeker een aanrader voor andere kerken, maar iedereen mag gewoon bij ons langskomen. We laten het weten als er weer een ‘Kom in de Kring’ dienst wordt georganiseerd!”, besluit Elise.