Uitgaan & Cultuur

Gospelkoor TODA haalt recordaantal kerstbomen op

RIJSSEN - Het was even glibberen en glijden op de verzamelparkeerplaats aan de Enterstraat voor de leden van TODA deze koude zaterdagochtend in Rijssen. Nieuwjaarswensen hier, elleboogje daar, felicitaties voor de jarige Dinja, allemaal een beetje anders dan normaal, in corona-tijd is alles anders… Toch kon de Kerstbomenactie van TODA gelukkig wel doorgaan, dit jaar voor de 21e keer. Er werden maar liefst 618 kerstbomen afgevoerd.

Negen teams en Joanne als ‘de-online-assistente’ waren paraat voor de briefing-op-afstand van Annelon. Looplijsten, niet-thuis-briefjes en lunchpakketjes werden vlot verdeeld en al gauw verspreidden de kleine en grote aanhangers zich over heel Rijssen en directe omgeving”, schrijft Arjen van der Berg namens TODA.

Gospelkoor TODA was tevreden over de bereidheid van de mensen om de kerstbomen in de tuin, op de oprit, onder de carport, achter de schutting, in het steegje, bij de containers of aan de weg neer te leggen. Het online aanmelden was weer voorspoedig verlopen. “Enkelen hebben zelfs al 21 keer meegedaan aan deze ludieke actie. Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank!”

Rond koffietijd werd de eerste lading naaldbomen gestort bij de Gemeentewerf. In andere jaren werden de bomen afgevoerd naar de Boakebouwers van het paasvuur in Dijkerhoek, “Maar in coronatijd is alles anders.”

“Ondanks alles kijken we terug op een zeer geslaagde kerstbomenactie, geen gezamenlijk koffiedrinken en lunch met erwtensoep en broodje worst, geen traditionele kerstboom foto… allemaal een beetje anders dan normaal, in coronatijd is alles anders… Maar wel een nieuw record aan kerstbomen, een kerstboomcollage en een mooi begin van 2021! Alle aanmelders die hun boompje hebben bijgedragen hartelijk dank en natuurlijk ook de kerstboomcommissie, medewerkers gemeente Rijssen-Holten en koorleden die hun steentje hebben bijgedragen…

We zien jullie graag weer terug op zaterdag 8 januari 2022 voor de 22e kerstbomen van TODA…