Uitgaan & Cultuur

Guido Meinders: “We staan te popelen”

Hap & Stap Rijssen komt terug

RIJSSEN - Mooie ideeën ontstaan in de moeilijkste periodes. Zo ook het idee om een Hap & Stap Rijssen te organiseren, dat vorig jaar ontstond tijdens de eerste lockdown. Uitgevoerd in de warme zomer van 2020 en het bleek een daverend succes. Met plezier slaan de Stadsgidsengilde Rijssen, het Parkgebouw en restaurant Brodshoes dit jaar daarom nogmaals de handen inéén. Op 23, 24, 30 juni en 1 juli a.s. organiseren zij een vernieuwde ‘Hap & Stap’.

Hoe de route er uit ziet? De gasten starten met een voorgerecht en een welkomstdrankje in het historische pand van restaurant Brodshoes aan de Bouwstraat. Vanuit daar maken ze met een stadsgids een wandeling langs onder andere de oude begraafplaats, door de Eerdmanserve en langs Park de Eschhorst naar het Parkgebouw. Onderweg worden er enkele stops ingelast om te genieten van een smakelijk gerechtje. De route gaat verder door de Wethouder Korteboslaan, langs Café Spekhorst en eindigt weer bij restaurant Brodshoes.

Jolanda Agteresch van het Parkgebouw Rijssen steekt van wal. “Zonder corona was dit idee misschien nooit ontstaan, maar De Hap & Stap was vorig jaar gewoon echt heel leuk. Binnen de mogelijkheden kon er toch best veel en Hap & Stap was daar een goed voorbeeld van”, zegt Jolanda, die vooral de samenwerking tussen de bedrijven erg mooi vindt om te zien. “Daar kan ik echt van genieten!”

‘Vorig jaar was een succes’
Hap & Stap werd vorig jaar georganiseerd en bleek goed in de smaak te vallen. Jolanda: “We zeiden vrij snel dat we het weer wilden organiseren, maar we wisten niet wanneer corona het toeliet. Uiteindelijk spraken Carola van Brodshoes en ik eind april met elkaar en zeiden we: ‘We gaan het gewoon doen!’” De organisatie heeft besloten om de route wel te wijzigen ten opzichte van de vorige editie, zodat iedereen mee kan doen. “Dat klopt en we hebben ook een aantal mensen die vorig jaar deelnamen en nu weer meedoen. Al die positieve reacties zijn natuurlijk heel leuk om te horen”, besluit Jolanda. 

Brodshoes dolgelukkig
Guido Meinders van restaurant Brodshoes is ook opgetogen met het nieuws van de nieuwe editie van Hap & Stap. “We mogen weer binnen gasten ontvangen, het weer lijkt eindelijk beter te worden. We staan te popelen! We merken dat mensen de deur weer uit willen, iedereen heeft er zin in!”

Toeristen van harte welkom
Carola Meijerink van Restaurant Brodshoes is blij dat het hoogseizoen voor de campings weer begint. “Dit is zeker een mooie route voor toeristen, vooral als ze interesse hebben in de cultuur van andere steden.” Volgens Carola kan iedereen meedoen. “Het maakt niet uit of je hier op vakantie bent of dat je hier al honderd jaar woont. De stadsgidsen weten elke keer weer te zorgen voor nieuwe weetjes en feiten. Dus ik nodig iedereen uit om je aan te melden!”

Ook de stadsgidsen kijken reikhalzend uit naar de nieuwe editie van Hap & Stap. “Er is zo veel te vertellen over Rijssen” aldus Joop Voortman. “Met plezier hebben we dan ook een nieuwe route samengesteld”.

Hap & Stap Rijssen vindt plaats op woensdag 23 juni, donderdag 24 juni, woensdag 30 juni en donderdag 1 juli. Het 4-gangen ‘Hap en Stap’ diner inclusief 3 drankjes en een stadswandeling o.l.v. een stadsgids kost € 54,50 per persoon. Meer informatie en tickets via www.parkgebouw.nl.