Uitgaan & Cultuur

‘High Tech workshop 3D chocolade printen’

RIJSSEN - Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop volgen. Kinderen worden uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

Tijdens de kerstvakantie kunnen ze aan de slag met een heuse chocoladeprinter en gaan ze een eigen mal maken met de vacuümmachine. Altijd al je eigen chocolade willen ontwerpen en maken? Ga dan aan de slag met de chocoladeprinter en print je eigen 3D voorletter met echt eetbare chocolade. En maak vervolgens een mooi ontwerp voor een mal.

Op dinsdag 29 december is er workshop bij Bibliotheek Holten van 13.30 tot 15.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Meer informatie over deze kerstvakantieworkshop bij Bibliotheek Holten vind je op: https://tetem.nl/maakplaatsen/bibliotheek-rijssen

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals de succesvolle tekenrobot-workshops afgelopen herfstvakantie, waarbij kinderen hebben geleerd hoe je een tekenrobot in elkaar zet en deze vormen, lijnen en woorden kan laten tekenen. In de voorjaarsvakantie staat een workshop borduren op het programma waarbij kinderen een ontwerp gaan maken voor de borduurmachine. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen 

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend en leerzaam!

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Voor meer informatie: www.tetem.nl/maakplaatsen of 053-2308791