Uitgaan & Cultuur

Door Jenny ter Maat

Kerst Sing-In in buitenlucht, met vuurkorven en jongerenband

RIJSSEN – Kerstliederen zijn zondagmiddag 19 december te horen op het terrein tussen Zwilweg en Middeldijk. Hier wordt die middag een Kerst Sing-In gehouden met als thema ‘Jezus hart klopt voor jou’.

Kerstliederen zingen in de buitenlucht, in de vroege schemer van een wintermiddag voor Kerst. Met op het terrein vuurkorven en een muziekband. Voor Johanna en Pieter Hazelhoff is het de tweede Kerst Sing-In die ze organiseren. “De eerste was in 2019. Vorig jaar konden we geen Kerst Sing-In houden door corona. Dit jaar lijkt het te kunnen doorgaan. We hebben de begintijd wel vervroegd, naar ’s middags vier uur, zodat de mensen rond vijf uur weer thuis kunnen zijn”, vertelt Pieter Hazelhoff. “Op het grote veld aan de Zwilweg kunnen we goed afstand houden. Bij regen of een lockdownsituatie gaat de sing-in niet door.”

De eerste Kerst Sing-In, in 2019, voor corona, was eveneens buiten. “Heel sfeervol, met vuurkorven. We dachten dat er niet veel mensen zouden komen, vanwege de kou. Er kwamen er rond de vierhonderd. Op de Middeldijk was er een hele file van auto’s.”

Iedereen is welkom, benadrukt Hazelhoff. “Het is interkerkelijk, voor iedereen, jong en oud, gelovig en niet-gelovig. De sing-in wordt niet vanuit de kerken georganiseerd, maar door ons als gezin.” Het is een sing-in, dus wordt er veel gezongen. Naast traditionele kerstliederen als Stille Nacht en Ere zij God ook een aantal opwekkingsliederen. De liederen worden begeleid door de jongerenband. Er wordt een korte meditatie gehouden en Johanna vertelt een kerstverhaal voor de jeugd.

De liturgie kan gescand worden met de QR-code, die bij de entree te scannen is. De teksten kunnen dan vanaf het mobieltje meegezongen worden. Veel kerstconcerten en kerstbijeenkomsten zijn inmiddels afgelast. Vooralsnog gaat de Kerst Sing-In door, in de buitenlucht, met genoeg ruimte. “Het is fijn dat we toch nog gezamenlijk zo’n kerstmoment kunnen vieren”, aldus Hazelhoff.

Iedereen is welkom bij de Kerst Sing-In achter de woning aan de Middeldijk 36; het terrein is ook te bereiken via de Zwilweg. De toegang is gratis. Er staan parkeerwachten die de parkeermogelijkheden aangeven.