Uitgaan & Cultuur

Door Jenny ter Maat

Luke’s Sint drive-thru voor kinderen voedselbank West Twente

RIJSSEN – Sint komt ook bij Voedselbank West Twente. “Linda Wolterink van LotZ & Linde zorgt voor het vierde jaar op rij voor sintcadeautjes voor de kinderen van de voedselbank. En Lucky zorgt voor afhaalmaaltijden voor gezinnen waarvan minimaal een van de kinderen qua leeftijd nog in Sinterklaas gelooft”, vertelt Jeanet Geerling namens voedselbank West Twente.

Voedselbank West Twente is blij met deze acties. “Linda zorgt altijd voor cadeautjes, die bij de leeftijd van de kinderen passen. Ze worden mooi verpakt bij ons afgeleverd. Vrijdag 4 december worden ze uitgereikt.”

Luke’s Gastrobar& Lounge verzorgt deze week een Sint drive-thru voor gezinnen van de voedselbank. “Gezinnen konden zich aanmelden door een formulier in te vullen. Daar hebben twintig gezinnen gebruik van gemaakt. Ieder gezinslid kon een maaltijd kiezen en die maaltijd kan deze week op de parkeerplaats van Lucky afgehaald worden”, vertelt Jeanet Geerling.

Sint drive-thru
De Sint drive-thru voor gezinnen van Voedselbank West Twente is een idee van Michelle Tijhuis en Paddy Snijders van Lucky. De drive-thru bij Lukcy ging al eerder van start. “Toen Lucky wegens corona dicht moest, hebben we een restaurant opgezet, Luke’s Gastrobar & Lounge. Maar ook de restaurants moesten dicht. We zijn toen een afhaalservice begonnen, en dat wilden we doen op de Lucky manier, door er telkens een thema aan te verbinden”, vertelt Michelle. Vanaf de intocht van Sint tot 6 december staat de drive-thru in het teken van Sinterklaas. “Er is een Pietendisco en vanaf 26 november wordt er gelezen uit het grote boek van Sinterklaas. We merken dat kinderen dat heel leuk vinden. Het is maar heel eventjes, maar het is een soort van uitje.”

Cadeautje en chocoladelolly
“We weten ook dat voor een groep kinderen in Rijssen-Holten dit niet mogelijk is. Zelf heb ik altijd veel plezier beleefd aan Sinterklaas en dat gunnen we anderen ook. Vandaar dat we donderdagavond een drive-thru hebben voor gezinnen via de voedselbank.”
Bonvanie maakt voor elk kind een chocoladelolly en van Lucky zit er voor elk kind een klein cadeautje in. Voor mensen die geen auto hebben en er ook geen kunnen lenen, brengen Sint en Piet de maaltijden aan huis.

Gezellig uitje
Wat Michelle en Paddy betreft wordt het een gezellig Sinterklaas uitje. “Sint en Piet bezorgen de maaltijden aan de auto. Er worden sinterklaasliedjes gedraaid en er is ook een kleurplatenwedstrijd, waaraan de kinderen mee kunnen doen.”

Luke’s gastrobar is open van donderdag tot en met zondag. Online bestellen kan via www.lukesgastrobar.nl