Uitgaan & Cultuur

Kerngroeplid Gerard Visser: “De energie en het plezier straalt ervan af”

Muziekvereniging Wilhelmina komt met een orkest voor licht verstandelijke beperkten

RIJSSEN – Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen komt met een nieuw orkest, genaamd Wilhelmina SLAG!; een slagwerkgroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Gerard Visser is, net als de rest van de muziekvereniging, dolblij dat ze het nieuwe orkest hebben weten op te zetten.

“Wij hebben als muziekvereniging het motto: ‘Voor Rijssenaren, door Rijssenaren’ en daar past deze nieuwe groep muzikanten natuurlijk perfect bij. Het speelt al wel langer dat we zo’n orkest wilden opzetten, maar nu kwam onze dirigent bij ons om nu écht door te pakken. Hij kent de landelijke aanjager (Jelle Roeper van Phila Vlag en Slag) van dit project en toen zijn we met een werkgroep van acht mensen begonnen en ging het heel snel”, legt Gerard uit. 

Randvoorwaarden
Personen met een licht verstandelijke beperking leren onder leiding van een ervaren en enthousiaste slagwerker slagwerkinstrumenten te bespelen en samen muziek te maken. Gerard legt uit dat de randvoorwaarden eerst rond moesten komen, voordat Muziekvereniging Wilhelmina naar buiten wilde treden. “Je wilt natuurlijk niet dat je mensen eerst enthousiast maakt, maar vervolgens moet teleurstellen omdat je het organisatorisch niet voor elkaar krijgt. Daarom is voor deze volgorde gekozen.”

Financiële steun
Met behulp van een team betrokken vrijwilligers en dankzij de financiële ondersteuning van gemeente Rijssen-Holten, Amantia Stichting en HandicapNL gaat dit nieuwe onderdeel van Wilhelmina Rijssen al voor de zomervakantie van 2021 van start. “Al die hulp is natuurlijk fantastisch en nu we het startkapitaal hebben, kunnen we ook beginnen met de instellingen aan te schrijven. Als de coronamaatregelen het allemaal toestaan, willen we op 3 juni starten; lukt dit niet dan beginnen we gewoon na de vakantie.”


Energie en plezier
Muziek is voor iedereen en dat is precies de reden waarom Wilhelmina SLAG! in het leven geroepen is. “Samen muziek maken moet toegankelijk zijn voor iedereen, waarbij de energie en het plezier ervan afstraalt. Dat is toch wat je als vereniging graag wil?” vraagt Gerard zich hardop af.

Repetities vinden elke donderdag plaats en geïnteresseerden kunnen gebruik maken van twee proeflessen. Daarna kunnen zij zich aanmelden als lid van Wilhelmina SLAG! Meer weten over Wilhelmina SLAG!? Ga naar wilhelminarijssen.nl/SLAG/