Uitgaan & Cultuur

Shantykoor Riessen dankzij gulle sponsoren in een nieuwe outfit

Shantykoor Riessen in nieuwe outfit
Shantykoor Riessen in nieuwe outfit

RIJSSEN - Dankzij de nieuwe outfit heeft Shantykoor Riessen een fantastische heropening van het nieuwe zangseizoen. Afgelopen donderdagmiddag mochten ze de senioren van Holten en Rijssen een mooie Valentijnsdag bezorgen in opdracht van ViaVie Welzijn. In de Kandelaar heeft het Shantykoor een aantal romantische liedjes ten gehore gebracht. De Kandelaar was omgebouwd naar een gezellige zaal met zitjes en een groot aantal aanwezigen heeft genoten van de muziek en kreeg na afloop een roos mee voor Valentijn.

 

Dankzij de nieuwe kledij kan het Shantykoor Riessen zich nog beter presenteren. “Wij zijn erg blij dat de bijdrages van Hazelhorst Tweewielers, Natuursteen Totaal, Wijnhuis Bueno Vino, Tegelwerken Totaal, Sans Online en Tegeloutlet Rijssen dit mogelijk gemaakt hebben. Zonder de bijdrages van sponsoren is het voor verenigingen best moeilijk om het hoofd boven water te houden”, aldus voorzitter Jan Baan.

 

Zingen in harmonie

Dirigent Nanette Eikenaar-Rozendom is ook blij met de nieuwe kleding maar vindt het ook belangrijk dat het zingen in harmonie is. Het Shantykoor Riessen zingt ‘veur de wille’ maar tegelijkertijd wil ze laten horen dat ze ook een echt koor zijn. “Er worden niet alleen maar zout- en zoetwaterliedjes gezongen. Op het repertoire staan ook Ierse ballades, Duitse schlagers, Engelse luisterliedjes en Nederlandstalige meezingers. En niet te vergeten mooie dialectliedjes”, vertelt de dirigent.

 

Zij vervolgt: “Voor komend voorjaar zijn al diverse optredens gepland. We gaan optreden voor de bewoners van Krönnenzommer te Hellendoorn. Ook staan we op de voorjaarsmarkt van de Stichting Alzheimer bij de Wellehof in Rijssen. Verder zijn wij aanwezig tijdens de creatieve dag bij Herberg de Pot in Markelo. En ook in de feesttent aan de Oosterhof rond Koningsdag zijn we er bij. Het hoogtepunt van dit jaar is het Zomerwendefestival in het centrum van Rijssen op 20 juni dat het Shantykoor Riessen organiseert. Dit jaar doen het Shantykoor Maritiem uit Winschoten, het Nederlandstalige koor NooTzaak uit Markelo en de Rijssense Tukkerladies daar aan mee. En uiteraard het Shantykoor Riessen. Dat belooft een mooie muzikale dag te worden.”

 

Nieuwe muzikanten en zangers welkom

Shantykoor Riessen telt ruim veertig leden. “Er is altijd ruimte is voor nieuwe muzikanten en zangers. Ben je een ervaren muzikant en speel je toetsen, gitaar of basgitaar, dan zien we je er graag bij. Ook mannen die plezier hebben in zingen zijn van harte welkom om eens mee te komen zingen. We zingen niet van bladmuziek en we doen niet aan leeftijdsgrenzen. En het is na de repetitie nog gezellig ook”, geeft Jan Baan aan. Wie meer wil weten over Shantykoor Riessen, kijk dan eens op www.shantykoorriessen.nl.

 

Het Shantykoor oefent wekelijks op maandagavond in het gebouw van Speeltuin Irene aan de Vennekesgaarden. De gemeente Rijssen-Holten is van plan om deze locatie te herontwikkelen en dat brengt wel huisvestingszorgen mee voor het Shantykoor. Baan: “Wij hebben de hoop gevestigd op het College van Burgemeester en Wethouders: We gaan er van uit dat de gemeente ons helpt om een goede plek te vinden waar we voor anker kunnen gaan.”