Zakelijk

Alwin Hilhorst, USA Sport: ‘We zien alleen maar blije gezichten’

Het USA-team is blij de sporters weer te kunnen begroeten! Foto: USA Rijssen

RIJSSEN – Bij USA Sport in Rijssen gingen zaterdagmorgen de deuren weer open. De eerste sporters werkten zich, met plezier, al vroeg in het zweet. “We zien alleen maar blije gezichten”, zegt eigenaar Alwin Hilhorst. “Zelf zijn we ook heel blij dat we onze leden weer mogen ontvangen.”

De persconferentie over een eventuele versoepeling van de coronamaatregelen werd vrijdagavond met spanning afgewacht. De opluchting was groot. Sportscholen mochten, met inachtneming van de QR-toegangscode, mondkapje en anderhalve meter, zelfs ’s avonds weer open.

Die maatregelen zijn voor de fitnesszaak op de hoek van Reggesingel en Fahrenheistraat geen probleem. Met binnen een beschikbare ruimte van 2000 vierkante meter en hoge plafonds kan de afstand tussen sporters makkelijk gehanteerd worden. “We beschikken over een hoge ruimte met veel volume. En we waren al helemaal ingericht voor het sporten op anderhalve meter. Bij ons kan veilig gesport worden”, aldus Hilhorst. Ook buiten wordt nog gesport. “Zolang het weer het toelaat geven we hier de lessen bootcamp.”

Hele sportaccommodatie open
Vanaf deze week is de hele sportaccommodatie weer open: kleedkamers, douches, sauna, zonnestudio en sportbar. Voor de groepslessen moet, zoals gewoonlijk, gereserveerd worden. Dat kan via de online-app of telefonisch.  Ook voor cardi- en krachttraining op de piekuren, van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur, wordt sporters gevraagd zich aan te melden. Hilhorst: “Zodat we globaal weten hoeveel mensen erbinnen zijn.”

Het USA-team is blij de sporters weer te kunnen begroeten. “We hebben de laatste twee jaar tien tot elf maanden dichtgezeten, dat hakt erin. Tijdens voorgaande lockdowns hadden we alle mogelijke klussen al gedaan, het was de laatste weken alleen maar afwachten”, aldus Hilhorst. “Wij zijn nu in juichstemming, maar we hebben wel te doen met de horeca. Wij kennen het gevoel dat zij hebben, een heel vervelend gevoel is dat. We hopen dat zij ook snel de zaak mogen openen.”  

USA Rijssen houdt de komende weken een ‘openingsactie’: tot 1 februari kunnen nieuwe leden inschrijven zonder inschrijvingskosten te betalen. Belangstellenden kunnen bellen naar 0548- 517073, via www.usa-rijssen.nl een gratis proefles aanvragen of zich melden aan de balie van de fitnesszaak.

USA Rijssen aan de Fahrenheitstraat 3 is open van maandag tot en met donderdag van 06.00 tot 21.30 uur, vrijdag van 06.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.