Zakelijk

Boekenhuis Rijssen ondergaat metamorfose

RIJSSEN - Vanaf deze week begint men bij Boekenhuis Rijssen, gevestigd aan de Elsenerstraat 44, aan een verbouwing in fases. De eigenaren Karen en Wieger Smeijers vinden het belangrijk om mee te gaan met de tijd waarin het koopgedrag van de klanten verandert. “We gaan bepaalde artikelen meer uitbreiden en andere artikelen wat terugdraaien of juist meer online aanbieden via onze webshop. Neem bijvoorbeeld cd’s, met name de klassieke cd’s. Die verkochten we eerder in de winkel heel veel, maar dat is, mede door online verkoop, erg teruggelopen. Deze ruimte kunnen we veel beter voor ander artikelen benutten die wel worden afgenomen”, aldus Wieger.

Sinds 1994 is Boekenhuis Rijssen gevestigd in Rijssen en sinds 2013 in het huidige pand. In november vieren zij het 25-jarig jubileum van de zaak. De boekhandel is gespecialiseerd in Bijbels, theologische werken en christelijke lees- en kinderboeken. Zij leveren tevens studie- en schoolboeken aan scholen en andere instellingen. Boekenhuis Rijssen is ook dealer van blokfluiten en blokfluitaccessoires, zoals bladmuziek en muziekstandaards. ”Wij hebben een prettige samenwerking met de muziekschool Rijssen en de leerlingen kunnen hier hun muziekboeken kopen, aldus Karen. Daarnaast bestaat het assortiment uit: e-books, luisterboeken, antiquarische boeken, wenskaarten, leuke cadeautjes en niet te vergeten de Bijbels, psalm- en gezangenboeken. Ook daarin kunnen Karen en Wieger hun klanten van goed advies voorzien. Het echtpaar Smeijers: “Wij zijn een christelijke boekhandel en willen de christelijke boodschap door middel van onze artikelen verder brengen. In bijbels en psalm/gezangenboeken zijn wij heel breed vertegenwoordigd. Hierin zijn we specialist. Dat wordt toch overal wel steeds minder. Klanten komen van heinde en verre bij ons. Wanneer een bepaald boek er niet is, kunnen wij het meestal wel bestellen. Mensen bestellen steeds meer online en natuurlijk merken wij dit met onze winkel ook, net zoals dat met vele winkels het geval is.”

Naast allerlei boeken, verkopen Karen en Wieger ook origineel Bunzlau keramiek in een uitgebreide collectie voor een mooie mix-en-match. “Dit wordt allemaal op een eerlijke manier gemaakt in Polen en het is allemaal handwerk, geïnspireerd door de natuur. Het is duurzaam en vaatwasserbestendig. ” Zoiets verwachten klanten niet gauw in een boekhandel, maar wanneer zij het verhaal achter de eerlijke productie van dit servies horen, gaan velen overstag. Het is nu nog wat weggedrukt achterin de winkel, maar we gaan dit product meer promoten dus het zal in de nieuwe inrichting veel beter tot zijn recht komen. Er zijn steeds meer winkels die er andersoortige producten bij verkopen. Wij willen absoluut geen winkel van sinkel worden. Het moet wel met beleid. Wij staan achter onze producten.” Wieger vertelt dat hij zijn antiquariaat afdeling wil uitbreiden. “Daarmee heb je net wat anders, iets aparts aan te bieden. Deze afdeling ga ik dus wat meer promoten. Omdat de webshop steeds belangrijker wordt, wordt het magazijn uitgebreid om bestellingen goed te kunnen verwerken.” Ook timmeren zij aan de weg met social media zoals Facebook en de website om klanten vanuit heel Nederland van dienst te kunnen zijn. Voor meer informatie: www.boekenhuisrijssen.nl en hun Facebookpagina.