Zakelijk

Bureau TAX verhuist naar Elsmoat in Enter: ‘Voldoende ruimte voor nieuwe collega’s’

Rob de Koe voor het nieuwe kantoor. Foto: Jenny ter Maat

ENTER/RIJSSEN – Taxatiebureau Bureau TAX van eigenaar Rob de Koe verhuisde deze maand van Rijssen naar Enter. Het nieuwe kantoor is gevestigd op een mooie zichtlocatie langs de N347, op industrieterrein de Elsmoat.

Op de eerste verdieping van het pas gebouwde bedrijfspand staat een aantal verhuisdozen onuitgepakt; de levering van het daarvoor bestelde meubilair liep vertraging op. Ondanks dat is het nu al prettig werken in dit kantoor. Overzichtelijk, meer vierkante meters, ruim en licht, met ramen van plafond tot vloer.

De Koe startte zijn bedrijf in het jaar 2000 aan de James Wattstraat in Rijssen, als eenmanszaak. Bureau TAX is gespecialiseerd in taxaties voor (bedrijfs)gebouwen en inventarissen voor verzekeringsdoeleinden en verzorgt daarnaast bedrijfseconomische adviezen.

In de loop van de jaren kwamen er medewerkers bij en het kantoor verhuisde meermalen binnen Rijssen. Inmiddels telt het kantoor acht medewerkers, waarvan de helft altijd op pad is. Eind 2020 ging De Koe opnieuw op zoek naar een locatie in Rijssen, niet meer om te huren, maar om te kopen. “Rijssen was mijn eerste keus. Hier ben ik mijn bedrijf begonnen en de meeste medewerkers komen ook uit Rijssen.” Zijn oog viel op een pand op industrieterrein Plaagslagen. Bij de gemeente diende hij in januari 2021 een verzoek in voor het vestigen van een zelfstandig kantoor. Maar vergunningstechnisch kwam de zaak niet rond. De Koe hierover: “We wachten nog steeds op antwoord.”

Voor De Koe was duidelijk dat hij de verkoper in de Plaagslagen niet langer in het ongewisse kon laten en de blik werd verlegd naar het grensgebied van de gemeente Rijssen-Holten. Op de Elsmoat in Enter aan De Bree 18c werd een kantoorruimte gevonden, energieneutraal en goed bereikbaar. “Ons vorig kantoor in Rijssen voldeed niet meer aan de eisen die wij eraan stelden. Ons huidige kantoor is energieneutraal en het is plezierig om aan onze opdrachtgevers te kunnen melden dat we duurzaam en energiezuinig werken.”

Volledig duurzaam pand
De Koe is super tevreden over het nieuwe kantoor: “Het is aangenaam werken in dit volledig duurzame pand. We kunnen hier onze groeiambities waarmaken en doorgroeien.”
Hij hoopt wel dat er de komende tijd een aantal nieuwe medewerkers aangenomen kan worden. “Er is een chronisch gebrek aan gekwalificeerd personeel. Er zijn geen technische mensen te krijgen, en dat speelt niet alleen bij ons.” In elk geval biedt dit kantoor voldoende ruimte voor nieuwe collega’s.