Zakelijk

Coop, samen maak je het verschil

RIJSSEN - Eind vorig jaar is de voormalige supermarkt Emté aan de H.J. van Opstalstraat in Rijssen veranderd in Coop supermarkt. Landelijk veranderden al deze winkels in Coop of Jumbo supermarkt. Het woord Coop komt van coöperatie en dat betekent samenwerken. Coop gelooft in de kracht van samen. Dit ging bij de winkel aan de H.J. van Opstalstraat gepaard met een flinke metamorfose, omdat de winkel toch verouderd was en de Coop supermarkt een andere formule hanteert met eigen kleuren.
Er is een nieuwe vloer en een nieuw plafond gekomen en daarnaast nieuwe koelingen en stellingen. Kortom, een hele vernieuwde inrichting. Bedrijfsleider Jeffrey Bakker is hier nu drie maanden aan het werk nadat hij een aantal jaren bij supermarkt Coop in Den Ham heeft gewerkt. “Hoe de winkel er voorheen precies uitzag weet ik niet omdat ik nog niet zo lang werkzaam ben in Rijssen. Maar ik heb wel gehoord dat het verouderd was en nu ontzettend mooi geworden is. Ze zochten iemand die goede kennis ‘in huis’ heeft van onder meer de Coop-supermarkten. Ik kan wel stellen dat ik ‘Coop bloed’ heb, dus dat zit wel goed.”
Bakker vindt het een uitdaging om de supermarkt te laten functioneren naar wens en behoefte van de klant. “Natuurlijk moesten de klanten hier eerst hun weg ook weer vinden nadat ze jarenlang Emté gewend waren, maar dat is logisch. Toch zijn de reacties heel positief.”
In de winkel hebben de klanten met een winkelkarretje ruim baan. Bij Coop is een divers assortiment te vinden in allerhande etenswaren en nevenartikelen en men kan bijvoorbeeld ook goed terecht bij de afdeling ‘de ambachtelijke slagerij’. Dat is bij de klanten al goed bekend vanwege het lekkere vlees. Ook de afdeling voor verse groenten en fruit wordt geprezen vanwege het gevarieerde aanbod. Daarnaast is er de broodafdeling, een slijterij en een servicebalie met een ov-oplaadpunt en een PostNL-pakketpunt. “We hebben naast de gewone kassa’s een zelfscan kassa en binnenkort krijgen we in de winkel ook een pinautomaat. Klanten geven aan dat daar zeker behoefte aan is. Met name wat oudere mensen hebben nog graag contant geld in de portemonnee.”
Bij de winkel is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Bij Coop zijn regelmatig acties, die te vinden zijn op de Facebookpagina. “We willen ons laten zien in Rijssen en in de wijk lokaal betrokken zijn. Dat kan zijn door middel van acties bij scholen of sponsoring van verenigingen en dergelijke. Bij Coop zijn in totaal zo’n vijftig à zestig mensen werkzaam in wisselende uren. Zowel het personeel alsook de klanten voelen zich prettig in deze vernieuwde winkel”, aldus Bakker.