Zakelijk

Eindelijk perspectief voor USA Sport: "We zijn er helemaal klaar voor"

RIJSSEN - Binnensporten mag vanaf woensdag weer. Het is een mededeling waar vooral sportschoolhouders lang naar hebben uitgezien. Om weer binnen te mogen sporten mag in groepjes van hooguit twee personen samen getraind worden, met een maximum van dertig mensen per ruimte. Die maatregelen wegen niet op tegen de euforie die heerst over de versoepelingen bij USA Sport-eigenaar Alwin Hilhorst.

“We zijn er helemaal klaar voor. Het ziet er goed uit!”, steekt Alwin van wal. Hij moest in totaal vijf maanden de deuren van de sportschool sluiten, maar is blij dat hij weer open mag. “De eerste maanden lagen wel in de lijn der verwachting, maar de laatste paar maanden duurden wel heel lang. We kunnen nu beter vooruitkijken en met een goed gevoel er tegenaan gaan.”

Groepslessen buiten
Uiteraard zijn de RIVM-maatregelen nog altijd van kracht. Zo mogen er nog geen groepslessen binnen plaatsvinden. “We zullen daarom de groepslessen voorlopig nog buiten blijven geven. En we zullen ons dan aan de maatregelen moeten houden. Het is feitelijk niet anders dan vorig jaar, dus we hebben er vertrouwen in dat het goed gaat komen”, zegt Alwin. 

Ledenaantal gelijk gebleven
Waar veel sportschoolhouders veel leden verloren, is dat bij USA Rijssen niet het geval. “Wij zijn één van de weinige centra die de abonnementen van alle leden direct hebben bevroren. Wij vinden het niet fair dat mensen moeten betalen voor de sportschool, terwijl ze er geen gebruik van kunnen maken. Mede daardoor zijn de leden ons trouw zijn gebleven. We bestaan nu 36 jaar en daarin hebben we een goede naam weten op te bouwen en met deze sportleden willen we weer graag doorgaan."

Hoewel het ledenaantal gelijk is gebleven, doet het USA-team er alles aan om nieuwe leden te werven. Zo komt er een laagdrempelig programma voor mensen die ook wat willen gaan betekenen voor hun gezondheid. “Wij gaan ze een programma aanbieden van vijf weken waarin de conditie wordt verbeterd, en indien gewenst, 3 kilogram afgevallen kan worden. Dat is een mooie kans om kennis te maken met ons team. Veel mensen weten niet hoe het werkt en daarom willen we ze daar graag bij helpen.”

Sportbioscoop
Het coronavirus heeft Alwin wel tot nieuwe ideeën gebracht. Zo komt er binnenkort een ‘sportbioscoop’ bij USA Sport. In de ‘sportbioscoop’ kunnen onze sportleden zelf de les kiezen die ze willen volgen. Er zijn zo’n 600 verschillende lessen en dat kan een les zijn van 30 minuten, maar ook van een uur. Als ze een keuze hebben gemaakt kunnen ze het volgen via de beamer. “Leden kunnen de les daardoor de hele dag volgen, op het moment dat het hen uitkomt. Daarmee willen we ervoor zorgen dat onze leden verspreid over de dag komen en dat we niet meer die volle groepslessen hebben als voorheen. Hierdoor kunnen we ook in de toekomst onze leden veiligheid bieden met 1,5 meter afstand”

USA Sport hoopt deze ruimte over enkele weken in gebruik te nemen. “In eerste instantie wilden we dat direct openen, maar dat is net niet haalbaar. Nu hopen we het zo snel mogelijk af te ronden, zodat mensen gewoon langs kunnen komen om een groepsles te volgen in de sportbioscoop. Wij denken dat dit echt een mooie aanvulling is ten opzichte van ons huidige aanbod.”