Zakelijk

Feestelijke opening nieuwe vestiging Albert Heijn

RIJSSEN - De nieuwe vestiging van Albert Heijn aan de Stationsdwarsweg (achter het woon-werkcomplex Spoorburght) wordt op donderdag 7 november feestelijk geopend. Klanten zijn vanaf 11.00 uur welkom in de prachtige, ruime supermarkt.
Het complex is door Ter Steege Vastgoed ontwikkeld en gebouwd. Er zijn van donderdag 7 november tot en met zaterdag 9 november verschillende proeverijen en men kan fietsen op de speciale smoothie bikes onder het mom ‘Fiets je eigen smoothie’. De Albert Heijn hamster heet klanten tijdens de opening van harte welkom. Op zaterdag 9 november is deze hamster ook aanwezig, speciaal voor de kinderen. Ook kunnen kinderen geschminkt worden. Tijdens de verhuizing van de Watermolen naar de Stationsdwarsweg was Albert Heijn een week gesloten en konden klanten met korting winkelen in de AH-vestigingen in Enter en Nijverdal. “Het is een hele organisatie geweest, maar we zijn ontzettend blij met deze gloednieuwe en tevens veel ruimere winkel met een heel nieuw concept en allerlei nieuwe snufjes. We gaan wat dat betreft mee met de eisen van deze tijd en dat moet natuurlijk ook wel”, zegt supermarktmanager Leon Massop.
Deze supermarkt heeft het allernieuwste concept van Albert Heijn en loopt daarin voor op vele andere winkels. Er is nu nóg meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten en meer winkelgemak dan voorheen. De nieuwe winkel heeft een oppervlak van circa 2000 m2 en bovendien een ruimte parkeerplaats van zo’n 140 plaatsen. Massop: “Bij de oude vestiging was het relatief lastig om te parkeren en dat kon ook niet verbeterd worden. Nu hebben we ook meer invalideparkeerplaatsen en zelfs gezinsparkeerplaatsen direct naast de supermarkt.”
In de supermarkt kunnen klanten kiezen uit een veel groter assortiment aan versproducten zoals groente en fruit, brood en banket, vele soorten kaas, vleeswaren, kant- en klaar maaltijden, verspakketten en maaltijdboxen en een ruime keuze aan borrelhapjes. Daarnaast biedt men ook veel gezonde snacks aan, zoals minipaprikaatjes die de klant zelf naar keuze kan scheppen. Er is tevens een sinaasappelpers waar men verse sinaasappelsap kan persen. Voor een heerlijk kopje koffie of thee drinken kan het winkelend publiek aan de gezellige grote tafel schuiven. “We passen het dry misting systeem toe op de groente- en fruitafdeling. We willen tevens het aantal plastic verpakkingen verminderen. We zijn nu de meest verse supermarkt in Rijssen.”
De betaling kan via een nieuw concept en naar de eisen van de tijd. Niet meer in lange rijen voor de kassa staan maar bijvoorbeeld kiezen voor de zelf-scan kassa. Het voordeel daarbij is dat winkelkarren niet eerst uitgepakt en dan weer ingepakt hoeven te worden. Voor klanten met weinig producten is er de scan en go-voorziening. Klanten kunnen zelf hun boodschappen scannen bij de zelfscankassa en direct afrekenen. Tevens is het mogelijk om met de mobiele telefoon boodschappen te scannen. Op het scanplein is altijd iemand aanwezig om, indien nodig, hulp te verlenen. “Het voordeel is dat de winkel nu ook geen rare hoeken meer heeft, maar een mooi overzichtelijk vierkant geheel is geworden.”
De producten zijn overzichtelijk in ‘eigen gebieden’ opgesteld. Er zijn met name hoekjes met proeverijen zoals het zelf grillen van vlees, proeven en meenemen, veel borrelproducten met een mooie presentatie, een bakkerij met super verse broodjes in vele soorten en smaken en veel keuze in gebak. De stellingen met ruime paden zijn overzichtelijk ingericht en de AH-bonus acties staan altijd aan de kopse kanten van de stellingen. Dit is de ‘actiestraat’. De klant ziet alles overzichtelijk bij elkaar.