Zakelijk

Door Jenny ter Maat

Geslaagde metamorfose voor winkelcentrum De Hoge Wal

RIJSSEN – Winkelcentrum De Hoge Wal staat er uitnodigend bij. Licht, warm en gezellig. De renovatie is afgerond, hekken en afzetlinten zijn weg. Ondanks de verbouwing is het winkelcentrum niet gesloten geweest.

Johnny Janssen, bestuurslid van Winkeliersvereniging De Hoge Wal, is content met het resultaat. “Het is top! De reacties die we krijgen van het publiek zijn ook heel positief. De lichtval, de lichte kleuren, de nieuwe vloer: we hebben weer een eigentijds winkelcentrum.”

De renovatie begon drie maanden geleden. Van vloer tot plafond werd alles aangepakt. Het was nodig, de laatste modernisering was zo’n twintig jaar geleden. Tijd voor een verbouwing.
Die verbouwing werd groot aangepakt. De verlichting is verbeterd. Er zijn nieuwe ledlampen aangebracht, die automatisch gedimd worden. Het pand is geïsoleerd en wordt verwarmd door een warmtepomp. De gangpaden zijn verbreed. Er is veel gebruik gemaakt van hout. Strak, eigentijds en aantrekkelijk: een geslaagde metamorfose!

Een feestelijke heropening had Janssen graag gewild. Maar ook hier gooide corona roet in het eten. “Het heeft geen zin om nu activiteiten te houden waar veel mensen op af zouden moeten komen. We maken nu een pas op de plaats, eerst maar zien dat we van de corona ellende afkomen”, aldus Janssen. “We hopen in het voorjaar echt te kunnen knallen en een aantal dagen leuke activiteiten te kunnen organiseren, en daarbij dan veel mensen kunnen ontvangen.”

Inmiddels is de winkeliersvereniging bezig met het opzetten van een nieuwe website en wordt ook de Facebook pagina geoptimaliseerd. Janssen: “Voor de ondernemers in De Hoge Wal is het een kans om zich te profileren en hun activiteiten kenbaar te maken. We zien dat dit nu al resultaat geeft.”